Wpis z mikrobloga

@sheeple: Jak dla mnie to odwodzenie ludzi od szczepień nie będzie takie złe - narazi to na niebezpieczeństwo część osób normalnych, ale największe spustoszenie uczyni wśród antyszczepionkowców, fanów altmedu, przeciwników 5G i innych wyborców Konfederacji. Niech Braun szura jak najwięcej.
  • Odpowiedz
@PreczzGlowna: Ja też uważam, że każdy powinien móc decydować za siebie ale wiem jak ta kwestia wygląda dla ogółu. Bardziej od ew. szczepionki boję się jednak zakatalogowania w jakimś globalnym systemie tożsamości dlatego w ten sposób pragnę zwrócić uwagę na ten problem.
  • Odpowiedz
@sheeple: Stworzenie takiego katalogu byłoby raczej niewykonalne, kraje III świata nie są zdolne do współdziałania przy takiej operacji, o skali szerokiej jak nigdy dotąd. Brak obowiązkowych szczepień natomiast jest odnotowywany na poziomie krajowym i tym razem też tak zapewne będzie. Wiele państw życzyć będzie sobie przedłożenia dokumentu potwierdzającego zaszczepienie przed wpuszczeniem danej jednostki na swoje terytorium. To też dzisiaj jest stosowane odnośnie innych patogenów, więc nie ma tu nic nowego.
  • Odpowiedz
@sheeple: W Pakistanie i Afganistanie nadal nie wyeliminowano polio, a w Afryce zrobiono to dopiero niedawno, skoro to się nie udało to tym bardziej tworzenie cyfrowych tożsamości dla osób, które ciężko zliczyć nawet niewydolnym lokalnym administracjom.

Ktoś musiałby wyłożyć na ten projekt sporo pieniędzy, a ONZ narzeka na braki funduszy.
  • Odpowiedz