Aktywne Wpisy
Co sądzicie o takiej skodzinie? Szwagier mówi, żeby wziąć jednak Karoka bo większy, ale mnie się wydaje że to starsza konstrukcja.
#motoryzacja #samochody #skoda #pokazauto
#motoryzacja #samochody #skoda #pokazauto
mirko_anonim +14
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki... potrzebuje wsparcia.
Ale od początku:
Akt I
Wziąłem ślub z kobietą, którą kochałem. Dwa włoskie charaktery, częste kłótnie ale jakoś zawsze to było. Zawsze się pogodziliśmy, chociaż ona lubiła rozdrapywać rany i wyciągać brudy sprzed lat.
Mirki... potrzebuje wsparcia.
Ale od początku:
Akt I
Wziąłem ślub z kobietą, którą kochałem. Dwa włoskie charaktery, częste kłótnie ale jakoś zawsze to było. Zawsze się pogodziliśmy, chociaż ona lubiła rozdrapywać rany i wyciągać brudy sprzed lat.
Chciałbym przedstawić swój problem i jednocześnie szukam rozwiązania - mianowicie: zakupiłem BTC z kantoru internetowego Unlimited Michał Stryjewski i po otrzymaniu przez nich środków na konto bankowe otrzymałem e-maila zwrotnego z wiadomością o otrzymaniu przez nich anonimowego zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa i w związku z tym zażądali ode mnie wysłania zdjęcia dowodu osobistego oraz mojego zdjęcia w ciągu 60 minut. W przypadku braku otrzymania ww. dokumentów sprawę kierują na policję. Kilkukrotne próby kontaktu telefonicznego kończyły się niepowodzeniem (telefon był albo wyłączony albo zajęty albo nie odbierali).
Na stronie KNF wyczytałem, że są dwie giełdy kryptowalut, które znalazły się w rejestrze instytucji płatniczych – w tym Coinquista, w której właściciel Unlimited widnieje jako Prezes Zarządu. Moje pytanie – czy właściciel spółki widniejącej w rejestrze KNF może w swojej innej działalności żądać tego typu danych?
Zakupów w powyższym kantorze dokonywałem już wcześniej 2 lub 3 razy i nie było żadnego problemu. Kontaktowałem się z policją oraz KNF co mam robić w takiej sytuacji i stanowczo odradzali wysyłania takich poufnych danych. Finalnie wysłałem skrawek zdjęcia dowodu osobistego na którym widnieje imię + drugie imię oraz nazwisko, ale otrzymałem zwrotną informację, że potrzebują kompletu – dowodu oraz zdjęcia i sprawę już zgłosili na policję, ponieważ nie wysłałem ich w terminie.
Ani pieniędzy ani BTC oczywiście nie otrzymałem.
Komentarz usunięty przez autora