Aktywne Wpisy
Creamfields +53
Rozczula mnie radość nietechnicznych ludz którzy cieszą się, że AI pozbawi pracy #programista15k
Oni myślą że wtedy inżynierowie zostaną bez pracy, bo nic innego nie potrafią. Otóż nie. Nawet gdyby tak się stało (nie stanie się) to programiści wygryzą ludzi z wszelkich innych, łatwiejszych zawodów (przynajmniej tych nieregulowanych) bo przeciętny programista po miesiącu będzie ogarniał ich robotę lepiej niż nie-techniczni po gównostudiach.
Także jak już chcecie się bać, to bójcie się o
Oni myślą że wtedy inżynierowie zostaną bez pracy, bo nic innego nie potrafią. Otóż nie. Nawet gdyby tak się stało (nie stanie się) to programiści wygryzą ludzi z wszelkich innych, łatwiejszych zawodów (przynajmniej tych nieregulowanych) bo przeciętny programista po miesiącu będzie ogarniał ich robotę lepiej niż nie-techniczni po gównostudiach.
Także jak już chcecie się bać, to bójcie się o
aczutuse +2
Na jaki zawod sie przekwalifikujecie skoro pekla banka #programista15k pensje stanely, projekty syfiaste, zwalnia sie programistow masowo a w kolejce czeka mnostwo inteligentnych absolwentow najbardziej obleganego koerunku w PL jakim jest informatyka i jej pochodne. Nigdy nauka programowania nie byla tez az tak prosta dzieki morzu kursow, materialow, ksiunzek, dokumentacji pisanych coraz bardziej zrozumiale.
#pracbaza
Wydaje mi sie ze najwiecej pieniazkow bedzie w budowlance i wykonczeniowce. Ale tez nie na stanowiskach inzynierskich
#pracbaza
Wydaje mi sie ze najwiecej pieniazkow bedzie w budowlance i wykonczeniowce. Ale tez nie na stanowiskach inzynierskich
@quercy: #pdk
Komentarz usunięty przez autora