Wpis z mikrobloga

@Serek_Niehomogenizowany: Bardzo wspaniała okuratna wypowiedz. Bardzo za nią dziekuję dla ciebie.

Zaś słowa...

" dajecie się rozgrywać jak dzieci przez chorego z zazdrości idiotę, któremu zależy tylko i wyłącznie na tym, żeby d-----ć komuś, kto ma okazję dokumentować życie na Szkolnej i zarobić na tym jakieś pieniądze. Idiotę, który sam nie potrafi zrobić nic, bo jest małym, nic nie znaczącym człowieczkiem znikąd, a w dodatku potwornym tchórzem, nieudolnie próbującym zmanipulować
  • Odpowiedz
@Serek_Niehomogenizowany: Widzisz to też nie jest tak do końca z motywami. Ja na ten przykład mając małe dzieci w rodzinie nie chciałbym by czerpały wzorce od takich osób - dlatego czasem poświęcę te 10 mi nw tygodniu i zgłoszę na YT jeden jego film czy dwa, podobnie z tym ćpunem Suchodolskim. Zaś rozgrywki tego rudego stalkera mnie nie interesują w sensie teamy jakieś i inne nastolatkowe rzeczy.
  • Odpowiedz
Widzisz to też nie jest tak do końca z motywami. Ja na ten przykład mając małe dzieci w rodzinie nie chciałbym by czerpały wzorce od takich osób - dlatego czasem poświęcę te 10 mi nw tygodniu i zgłoszę na YT jeden jego film czy dwa, podobnie z tym ćpunem Suchodolskim. Zaś rozgrywki tego rudego stalkera mnie nie interesują w sensie teamy jakieś i inne nastolatkowe rzeczy.

@Qrwencjusz: Przecież jego materiały
  • Odpowiedz
@Serek_Niehomogenizowany: Owszem są treści dla dorosłych i powinne takie być - zdajesz sobie jednakże zapewne sprawę że taki nakaz choćby 5x5 metrów biały napis na czerwonym jak znak stopu nie odstraszy zawsze młodych. A Mexicano nie ukrywa że wie, jaka jest rozpiętość wieku jego widzów, z czego skrupulatnie korzysta - tym bardziej można próbować go ukrócić. On ma tak bogate portfolio złych rzeczy jakie narobił że nie zaszkodziłoby, jakby miał
  • Odpowiedz
@Qrwencjusz: oczywiście, że nie odstraszy młodych. Jednakże po 1) naprawdę nie wydaje mi się, że taki Meksyk czy Suchodolski może być dla młodego, dobrze wychowanego człowieka jakimkolwiek autorytetem, a po 2) od tego są rodzice, żeby pilnować, co ich dzieci robią (również w Internecie). A fejkowe konto Google z nieprawidłową datą urodzenia można wykryć niezwykle łatwo, więc nie widzę powodu, dlaczego rodzic miałby tego nie sprawdzić.
Nie jest to więc
  • Odpowiedz
@Serek_Niehomogenizowany: Jasne - wiesz, sam nie wiem czasem gdzie jest ta granica. Człowiek chciałby dobrze, ale kiedy rozróżnisz dobre chęci od zapędów autorytarnych? Z drugiej strony oglądanie przez młodych pełne k--------a, grożenia śmiercią filmy albo takie gdzie kryminalista chwali się art 207 za znęcanie się nad matką tudzież te klipy w których naćpany człowiek siedzi w lesie z opuszczonymi spodniami, popuszcza i nafukany nie kontaktuje, to człowiek wątpi czy to
  • Odpowiedz
@Qrwencjusz: Wg mnie nagrania Majora w lesie mogłyby być świetną pomocą naukową dla wychowawców i nauczycieli w szkole. Idealny anty-przykład. Odnośnie Meksyka - jego niegdysiejsze materiały to była patologia, nie ma co do tego dwóch zdań - z tym, że ograniczenia wiekowe zawsze tam były i nadal nie uważam, że powinny być cenzurowane. Natomiast od dawna już publikuje w miarę normalne treści, o ile za takie uznamy dokumentowanie Szkolnej i
  • Odpowiedz
@Serek_Niehomogenizowany: Zgadzam się co do Suchego - mówi się dużo że nie ma za bardzo materiałów szkoleniowych czy naukowych o uzależnieniu od Toulenu - ależ jest "piękny przykład" - wart opisania. Mexyk faktycznie wyhamował trochę, niemniej jednak z propagowaniem olewania koronawirusa i sianiem fake newsów na jego temat mógłby przystopować. Taki głupio mądry jest, poczuł się gwiazdą YT bo zarobił parę zł i myśli że moze naginać granice.
  • Odpowiedz