Wpis z mikrobloga

Proponuję w czasie "kwarantanny" zacząć uczyć się języka. Jakieś 2-3h na dzień i po 6 miesiącach masz B2 z niemieckiego. Jesteś zawzięty? Możesz wrzucić 6h dziennie. Po ściągnięciu obostrzeń, w tym kraju wracają lata 90. Czekać tylko gdy Niemcy opanują epidemię i spieprzać stąd choćby wpław. Nie zamierzam słuchać przez następne 10 lat, że w Polsce jest ciulowo, biednie, muszą być wysokie podatki, bo 10 lat temu była "potężna" epidemia. Trzeba szukać normalnego kraju do życia.
#koronawirus #emigracja
glogovianin - Proponuję w czasie "kwarantanny" zacząć uczyć się języka. Jakieś 2-3h n...

źródło: comment_15860689127AsfJTWtMxNkhIzO4cwsSj.jpg

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@darck poza tym czy jest to ktoś, kto ma teraz więcej czasu? Ja, mimo, że pracuję z domu, mam wrażenie, że mam go mniej. Takie gadanie o wykorzystaniu kwarantanny do samodoskonalenie to niczym się nie różni od #!$%@? tych wszystkich coachów, że jesteśmy panami swojego losu i wszystko można przekuć w sukces.
  • Odpowiedz
Takie gadanie o wykorzystaniu kwarantanny do samodoskonalenie to niczym się nie różni od #!$%@? tych wszystkich coachów, że jesteśmy panami swojego losu i wszystko można przekuć w sukces.

@Asarhaddon: co nie zmienia, że jest trochę w tym prawdy i żyjąc z dnia na dzień nic się nie osiągnie. Czasami trzeba przystanąć, zrobić trochę refleksji i być może stworzyć miejsce w swoim życiu na coś, czy to na hobby, czy naukę.
  • Odpowiedz
ladnie mnie komentarze zdemotywowaly xD

3 godziny dziennie przez 6 miesiecy to za malo nawet na slabo-srednie poznanie jezyka...

wracam do gnicia, nie warto #!$%@? robic nic
  • Odpowiedz
@darck: masz racje, lepiej tem czas przeznaczyc na nauke finansow i ekonomi zeby wyjsc z ciemnego motlochu manipulowanego przez zlodziei u wladzy
  • Odpowiedz