Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 98
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A teraz patrzcie na Kaczyńskiego, (...) Facet, którego od 20 lat partia-matka wozi, karmi i przewija, w momencie tsunami gospodarczego, zamkniętych granic, walącego się biznesu i świata pracy, wojska na ulicach, bredzi coś o konstytucji, którą na oczach milionów podcierał się non stop przez ostatnie lata. I tylko knuje, knuje, jak kogo oszwindlić bez względu na cenę życia ludzkiego. Jak bardzo trzeba gardzić własnym narodem, jak bardzo trzeba mieć życie tych wszystkich
  • Odpowiedz
  • 5
@esc0bar modne i prawdziwe, tylko autor zapomniał o jednej kluczowej rzeczy. Kaczora, Dudusia i całą watahę w demokratycznych wyborach wybrał tłum. To nie jest tak, że oni przejeli władze siłą. Oni zostali wybrani przez POLAKÓW (głupich bo głupich, ale jednak Polaków).

Żeby było śmieszniej to nie jest tak, że Polacy wybrali ich raz i teraz jest źle. Nie, nie. Polacy wybrali ich raz, drugi... I będą dalej wybierać.

Tak więc zrzucanie
  • Odpowiedz
Tak więc zrzucanie całej winy na PIS, jest trochę manipulacją.

@ziuaxa: PiS doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że większość polaków jest głupia i pazerna, więc cynicznie wykorzystuje te cechy. to tak jak z prowokowaniem małpy, żeby rzucała odchodami w zoo - no ok, wprawdzie to małpa rzuca gównem, ale jeśli opiekun ją podjudzi, to on ponosi winę.
PiS ekstrahuje wszystkie negatywne cechy polactwa i się nimi żywi.
  • Odpowiedz
  • 0
@advert to wina PiSu, że ludzie sa głupi? No bez przesady. Zarowno PiS jak i PO wspinają się na wyżyny manipulacji i robią to tak dobrze, że na część (znaczną) ona działa. Tak się robi i zawsze robiło politykę, niezależnie czy byl to warsztat Goebbelsa czy Biały Dom.
  • Odpowiedz
to wina PiSu, że ludzie sa głupi?

Napisałem coś zupełnie przeciwnego, wiec nie wiem skad coś takiego w ogóle do głowy przyszło.

Zarowno PiS jak i PO wspinają się na wyżyny manipulacji i robią to tak dobrze, że na część (znaczną) ona działa.

@ziuaxa: a to mi nawet ciężko skomentować. Porównanie propagandy pisowskiej z peowska to jakaś abstrakcja. Tak siermiężnego, cynicznego i bezczelnego prania mózgu nie obserwowaliśmy od czasów PRL
  • Odpowiedz
@To_Stan_Umyslu: no i zarezerwowali sobie to słowo?
@Xysz: co ma nihilizm do tego? nie czuję żadnego przywiązania do terenu ani do historii z którą nie mam nic wspólnego ¯\_(ツ)_/¯ wręcz brzydzi mnie, że ludzie potrafią się nienawidzić tylko i wyłącznie dlatego, że ktoś się urodził 200km dalej na tym ziarenku we wszechświecie zwanym ziemią
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@esc0bar: z wszystkim się zgadzam, ale najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie ma alternatyw, opozycja czasem dużo gorszą od pisu. PS nam Polakom zawsze się nie podoba, PO podnosi podatki, zle, PIS rozdaje pieniądze, zle...
  • Odpowiedz