Wpis z mikrobloga

@Cenzurowany pomijając to że tą ściana była tynkowana może miesiąc temu i już tyle syfu wyszło. Co będzie za parę lat. Dam siatke a jak będzie wychodziło dalej to będę robił tak jak mówisz. Teraz póki mogę to zrobię po bożemu
@Cenzurowany 100 lat. Dużo tynku i gipsu poszło bo sciany krzywe. Myślałem że da rade. W innych miejscach jest albo siatka albo Nida. W sensie poprzedni właściciele tak zrobili i nie pęka. Na tej ścianie była boazeria ... Dam siatke i powinno być ok
@3Xpro tak. Znam to. Tak będę robił jak się pojawia kolejne pęknięcia. Tylko że te pęknięcia były jakieś dziwne. Cała masa ich była. Bardzo małe ale w dużej ilości.
@Simfecstio: Ostatnio jak malowałem u siebie to jak szpachlowałem z latarką w ręku to zobaczyłem właśnie mnóstwo małych pęknięć, ale zostawiłem je tak jak były. Szpachlowałem tylko te, które było widać z normalnej odległości w normalnych warunkach oświetleniowych.
@3Xpro dwa dni i wyszpachlowalem. Dzisiaj skończę. Wczoraj dwa razy dzisiaj raz. Może wieczorem uda się wyszlifować. A siatka zawsze daje. Dość dużo nawet. A ścianą jak po paru tygodniach tak Pękala to po paru latach byłaby tragedia. A później pojedyncze rysy raz na parę lat wyprawić. Gorzej z farbą żeby nie było widać wyprawek.