Aktywne Wpisy
DragonBreath +40
#pracait #studia
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Ciecierzyca- może być z torebki (gotowana) lub z puszki. Na poczatku odlewam wodę, by była sucha. Dodaje sosu sojowego, przypraw: papryki wędzonej, czosnku granulowanego, kminu i soli. Mieszam dokładnie. Następnie podsmażam na patelni ok. 10-15 minut, żeby kulki zrobiły się chrupkie, mieszając co jakiś czas, żeby się nie przypalały.
Tofu- w kawałkach robię zazwyczaj w marynacie pomidorowej z tego przepisu: https://ervegan.com/2018/07/stek-burgery-z-tofu/
Samą marynatę wykorzystuję potem jako sos do ryżu/makaronu.
Natomiast jako zamiennik mięsa mielonego stosuję ten przepis:
https://ervegan.com/2015/09/zamiast-miesa-mielone-tofu/
Soczewica- po ugotowaniu odlewam wodę. Kroję 1 cebulę na drobną kostkę, podsmażam ją na oleju, dodaję ugotowaną soczewicę i przyprawiam papryką wędzoną, czosnkiem granulowanym, pieprzem, sosem sojowym, kminem, majerankiem i dodaję przyprawy do kebaba lub jakąś inną do mięsa, jeśli akurat mam. O ile mam, dodaje też płatki drożdżowe.
Mieszam wszystko i smażę ok. 5 minut. Tak zrobiona soczewicę stosuję jako zamiennik mięsa mielonego np. do spaghetti z sosem bolońskim, lasagne, pierogów itp.
Fasola najlepsza jest, moim zdaniem, z tego przepisu:
https://www.jadlonomia.com/przepisy/fasolka-po-meksykansku/
#roslinnyjadlospis #weganizm #wegetarianizm #dieta
@CzescJestemMaciek: tak, bo węgle są podstawą diety i powinny dostarczać ok. 60% kalorii.
@4833478: ja liczę 0.9g na kg masy ciała, minimum to 0.8. Czyli przy wadze 50 kg 45g. W jednej szklance mleka sojowego mam 8g, w 100g komosy ryżowej 14g, a to nawet nie są główne źródła, bo głównymi
@Catit: Jesli chodzi o przygotowanie ciecierzycy, można prosić o dokładniejsze dane? Na ile gram ciecierzycy ile sosu sojowego, ile przypraw itd.
Komentarz usunięty przez autora
@chwila: bzdura wyssana z palca. Strączki podnoszą skłonności do pierdzenia, bo wspomagają trawienie, mają duże ilości błonnika, który przeciwdziała zatwardzeniom i powstawaniu hemoroidów.
Komentarz usunięty przez autora
@chwila: dobra, dalej nie czytam bo już wiem, że mam do czynienia z antynaukowym szurem, bez podstawowej wiedzy. Nara.
Komentarz usunięty przez moderatora