Aktywne Wpisy

Antybuka +33
Żyłem w 5 miastach w Polsce i tylko w Warszawie jest tak dużo ludzi odklejonych od rzeczywistości xD
Piszcie swoje historie xD
1.
Piszcie swoje historie xD
1.

dzimmerman +65
Może mi ktoś wyjaśnić jak ta zmiana którą wypuściło CrowdStrike przeszło testy skoro skuteczność udupiania maszyn jest praktycznie 100 procent?
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria

Jakiś czas temu pisałem o tym, że giełdy i obrót giełdowy będą łatwym celem dla wszelkiej maści populistów i socjalistów, bo prostemu człowiekowi kojarzą się z wielkim bezdusznym kapitałem.
Kwestia czasu aż u nas wprowadzą dodatkowe opodatkowanie zysków kapitałowych, bo mamy relatywnie niskie opodatkowanie jak na standardy europejskie.
#gielda #pociagdozyskow
"Tymczasem tylko na najpopularniejszych amerykańskich ETF-ach w ciągu jednej sesji obroty czasami sięgają nawet 100 mld USD! To oznaczałoby, że tylko z jednego instrumentu, z jednej sesji, państwu należałoby się 100 mln USD podatku!"
jest różnica miedzy podatkiem od transakcji a podatkiem od kwoty transakcji. Autor artykułu i redaktor dopuszczający ją nie dostrzegli tej nieścisłości? chyba, że jakość contentu dorównuje "lekcjom w TVP" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja nie mam zdania na ten temat, ale widziałem, że w stanach jest to przedmiotem badań
@Akman: proszę nie hejtować strefy inwestorów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@poczekaj: mnie taka refleksja naszła jak słuchałem jak wygląda sytuacja podatkowa w różnych krajach starego kontynentu na jakimś podcascie.
Czasy się zmieniają, więcej teraz populistów i socjalistów, którzy wprowadzali już bardziej szkodlwe podatki sektorowe, więc giełdy też to może dotknąć.
https://www.wykop.pl/link/5433289