Wpis z mikrobloga

Pogarda dla starszych ludzi na wykopie jest niewyobrażalna. Wy nie rozumiecie tego, że z wiekiem zachodzą w ograniźmie nieodwracalne zmiany, a umysł 60 czy 70-latków nie pracuje tak jak młodej osoby i niewiele z tym już można zrobić. Myślicie, że wy na starość będziecie się zachowywać inaczej niż dzisiejsi seniorzy? Wczoraj widziałem pretensje, bo seniorzy poszli do sklepów już o 7 rano mimo, że mieli swoje godziny (10-12). Dzisiaj z kolei pretensje, bo poszli między 10 a 12 i stworzyli kolejki zamiast iść też w innych godzinach, bo przecież godziny 10-12 to nie jest nakaz. I tak źle i tak niedobrze. Jesteście tak przesiąknięci negatywizmem, że pierwsze co widzicie w sytuacjach to minusy. Uważacie się za jakiś wielce oświeconych, bo jesteście mądrzejsi niż przeciętni stary człowiek, ale pamiętajcie, ze miarą wartości człowieka nie jest inteligencja, ale to jak traktuje innych ludzi. A wy traktujecie ich jak śmieci, dlatego wasza wartość szoruje po ziemi.

Wykop jest bez wątpienia jednym z najbardziej negatywnych miejsc w polskim internecie. To już na FB czy na twitterze jest mniej takiego bezsensownego hejtu.

Pozdrawiam.

#oswiadczenie #truestory #koronawirus
  • 139
  • Odpowiedz
@pablo1608: Stary... wiem że napisałem to wszystko bardzo mocno, ale pozwól że Ci coś przybliżę, moja babcia i dziadek byli normalnymi ludźmi, dożyli prawie 90 a mimo tego nie widać było w nich żadnej goryczy i nienawiści, a przez lata pracy w miejscu kultury do którego przychodzi 80 procent ludzi po 60/70 jest po prostu koszmar, CI ludzie obrażają obsługę, wyśmiewają, totalnie bez żadnego powodu, odzywają się na "Ty", przeklinają,
  • Odpowiedz
Może dlatego, że młodzi tracą pracę, żeby ratować starszych, a ci sobie łażą na drobne zakupki które robił z 13 emerytur finansowanych z naszych podatków...
  • Odpowiedz
@Nirin: #!$%@? prawda. Jakoś seniorzy z innych krajów mogą normalnie ogarniać. Nasi nie. Wiesz dlaczego ? Bo PRL ich wychował, że on nie musi nic więcej niż tyle a tyle. Najlepiej jak najmniej. To i w mózgu nie wykształcił się mechanizm bycia kreatywnym i uprzejmym. Moje zdanie jest najważniejsze o #!$%@?. To jest słabe w opór i dlatego mnie też drażnią.
  • Odpowiedz
@rapgod95: a widzisz ja mam wujka zresztą sąsiad 76 lat forma bardziej 60 lat co prawda pali całe życie a i za kołnierz nigdy nie wylewał i nadal nie wylewa :) ale pogadasz z nim na każdy temat był głównym elektrykiem na kopalni a nie na widzi tego co PiS wyprawia z rozdawnictwem mówi że cchce tylko tyle ile przez te lata wypracował kościół to dla niego średniowiecze więc nie
  • Odpowiedz
@pablo1608: no nie wszyscy, sam napisałem o tym, ale to nie zmienia faktu że bardzo duża część starszych ludzi jest okropna i zupelnie nie nadaje sie do zycia w spoleczenstwie, nic nie potrafią, nie gonią trendów, wegetują bardziej niż żyją, oczywiście jest też dużo aktywnych i normalnych starszych osób.
  • Odpowiedz
@Nirin: No to jeśli mają takie rozmiękanie mózgu to należy ich traktować jak niepełnosprawnych umysłowo i sotsowaćsurowe zakazy i kontrole, a nie pozwalać na wszystko.
  • Odpowiedz
zobacz stary jak oni traktują młodych, a Ty mowisz ze my ich traktujemy jak śmieci

@rapgod95: Jak traktują?
Swoją drogą tobie sie wydaje, ze nie bedziesz niedługo stary?
  • Odpowiedz
@Nirin:
Ale wiesz, że ci ludzie często sami sobie zapracowali na tę pogardę, jaką są darzeni? Przecież post-PRLowscy polscy emeryci to grupa społeczna tak roszczeniowa, że się w pale nie mieści! XD

Mają podejście do życia w stylu "Mnie się należy!", bo tego ich PRL nauczył. Sami często gardzą młodymi ludźmi, bo przecież młody to życia nie zna, jak nie musi na każdym kroku "kombinować i załatwiać" (bo za PRLu
  • Odpowiedz
@Nirin: Co Ty gadasz... u mnie dzień w dzień pod kauflandem do południa ( nie tylko rano) dzikie tłumy starych bab. Normalnie do sklepu nie da się wejść, ludzie rezygnują, bo dzień w dzień te same stare baby. Jadę autobusem, jestem zmuszona, bo muszę dotrzeć do pracy. Wsiada stara baba, ma gumowe rękawiczki na dłoniach, wiec najwyraźniej musiała coś w telewizji słyszeć. Co robi baba? Pcha się do kierowcy, przepycha
  • Odpowiedz
@rapgod95:

pracuje od 6 lat w miejscu gdzie miesięcznie (MIEJSCE KULTURY ;)) przewijają się tysiące dziadów i to jak wielokrotnie mnie obrażali za nic, to moje określenie ich i tak jest lekkie. Uwierz mi że móglbym książke na ten temat napisać.

W jaki sposob cie obrażają?
  • Odpowiedz
Pogarda dla starszych ludzi na wykopie jest niewyobrażalna.

@Nirin: niewyobrażalne jest to co oni odwalają. a ty jesteś jednym z tych którzy dali sobie wmówić, że starym tylko z samego faktu że udało się dożyć starości należy się jakikolwiek szacunek?
Brak kultury jakiejkolwiek, roszczeniowość i totalny brak szacunku dla innych ludzi i do tego jeszcze przekonanie o tym, że wszystko wie najlepiej, a jedyne co osiągnął najczęściej to mieszkanie z przydziału, praca w jednej fabryce przez 40 lat i przekazanie swojej wątpliwej jakości genów dalej (o wychowaniu nawet nie mówię, bo większość takich toksycznych staruchów jest omijana szerokim łukiem przez swoje rodziny które odetchnęły z ulgą gdy tylko mogły się odciąć).
Oczywiście normalni starzy też są, ale hejtowani są tylko tylko ci debile.
Ale te zjeby właśnie "ciężko pracują" na swoją opinię i wszystkie hejty
  • Odpowiedz
@Nirin: Sam mam dziadków 85+ jak mnie cieszy, że są zdrowi na umyśle i pewnie nie różnią się sposobem myślenia od ludzi mających 40lat. Więc sami ogarnęli, że nie warto wychodzić i tak dalej. Jeśli jednak ktoś sam na to nie wpadł to dalej pozostaje rodzina, jeśli jej nie ma? To sąsiedzi, jeśli ich nie ma to przypadkowi ludzie, którzy również oferują pomoc, a jeśli to nie zadziała to juz
  • Odpowiedz
umysł 60 czy 70-latków nie pracuje tak jak młodej osoby i niewiele z tym już można zrobić.

@Nirin: to luz, niech giną. Dalej nawet nie czytam.
  • Odpowiedz
@perasperaadopelastra: serio wymagasz od pokolenia, które uciekło ze wsi do miast pracować całe życie w fabryce u jednego Janusza ogarniętości życiowej? Oczywiście, że te osoby nie są ogarnięte, ale jednak pracowały całe życie, odchowały dzieci i nie trzeba do tego mieć Nobla
  • Odpowiedz