Aktywne Wpisy
kupa1231 +235
Ramadamadingdong +36
Od jakiegoś czasu tego portalu nie da się czytać. Rzygam już widząc codzienne wiadro toksyn wylewane na #psiarze .
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
źródło: 20240818_174410
Pobierz

Jprdl. Mirki, ogarniacie te straszne konstrukcje? Niby #elektryka here, ale Jak wziąłem do naprawy płytę della Inspiron 15-3542 Cedar, to już coś mnie trafia. Usterka oczywista raczej: zwarcie w układzie zasilania. Dobrałem się do płyty, i rzeczywiście. Miernik na testerze ciągłości piszczy czy to na drenie, czy źródle mosfetów. Udało mi się znaleźć jedno źródło: PC8209 i bingo, po wylutowaniu piszczy. Sytuacja trochę się poprawiła, ale nadal cześć mosfetów ma zwarcie: PU8207, PU8205, PU8203, PU8209. wiecie gdzie szukać przyczyny? #naprawaelektroniki
Nie znam się ale może właśnie w tych mosfetach? Ewentualnie w ścieżkach.