Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 931
@WujaAndzej: przyznaj ze napisałeś ten wpis bo na Aliexpress wyświetliła Ci się reklama "sprzedają się jak ciepłe bułeczki 100 pcs nakładka na dziób hodowla kurczak"
  • Odpowiedz
@WujaAndzej Marzeniem mojego taty była chodowla bażantów. Kilka (może z 8) lat temu udało mu się założyć małą chodwlę i z powodzeniem ją rozwijał. W związku z tym, że podobno bażanty bardzo słabo wysiadują jaja w niewoli, mój tata rozwoził jaja po wioskach (zna praktycznie wszystkich w okolicy) gdzie miejscowe kury nioski wysiadywały małe bażanty.
Chodowla rozrastała się, aż w pewnym momencie przekroczyła punkt krytyczny i wszelkie zdarzenia opisywane przez Opa
  • Odpowiedz
@Hannahalla jest lizawka do dostania w składach rolnych. Druga sprawa ze niektóre rasy krzyzowane w celu uzyskania dobrych przyrostow miesnych są generalnie bardzo agresywne. Moj dziadek świniami się zajmował to nieco mi temat naswietlił ( )
  • Odpowiedz
@WujaAndzej:

Kury nie są takie glupie jak się uważa. Dawno temu hodowałem małe stadko tak dla fantazji i jajekl. Kilka sztuk. Miały kawał łąki za domem ogrodzony płotem. Jak się skończyła pasza, to jedna potrafiła wchodzić na daszek kurnika i walić mi dziobem w szybę i głośno gdakać tak długo, aż nie wyszedłem i nie dosypałem żarcia. Zawsze ta sama. W koncu zabilem na rosół i potem głodne chodziły i czekały.
  • Odpowiedz