Wpis z mikrobloga

Taki update: moje long straddle na wig20 co kiedyś wrzucałem, trochę powiększyłem, łącznie 30k włożone, obecnie -30% do tyłu. Kolejne 10k dokupię niebawem. Nie trafiłem w moment, ale co do ogólnej koncepcji jestem nadal w pełni przekonany. W ciągu 1-2 miesięcy całkowite jebnięcie wszystkiego albo szybkie odrobienie większości strat.

#gielda #takbedzie #takjest
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@konto-na-sobote: long straddle na takim niepłynnym rynku jakim jest GPW to kiepski pomysł. Przepłacasz.
A czy strategia dobra? W teorii opcje dyskontują zmienność, w praktyce long straddle daje zarobić w warunkach bardzo wysokiej zmienności.
Ale jedna koniec końców to ryzykowna strategia, a na niepłynnych rynkach do tego droga.

Już chyba lepiej złożyć zlecenia kupna i sprzedaży futures po cenach oddalonych o cenę tych opcji.
Ekspozycja ta sama w dwie strony,
  • Odpowiedz
@151346136: płynność to problem ale da się zrealizowac zlecenia po dobrej cenie przy odrobinie cierpliwosci. a jak nie, to sa zlecenia animatora 5% od teoretycznej wyceny.

strategia z futures by sie nie sprawdzila tutaj - w piatek kupilbym po 1550, w pn bylo 1400, a stop loss musialby byc wyzej.
  • Odpowiedz