Aktywne Wpisy

yourgrandma +97
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
źródło: anime
Pobierz
kaszaamanna +1041
Życzenia uprzejmego użytkownika @jakub-kicia po wpisie o chorobie mojej żony :)
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
źródło: image_picker_07759E5F-925C-4C83-8FC9-BD00EDC83A6E-72556-00003374F19AD0DE
Pobierz

#elektryka #elektronika #tvsat
@Pipot: są bardzo dobre, na tyle na ile dobrze obrobisz samą końcówkę przewodu. Te wszystkie wynalazki zaprasowywane (po średnicy) są gorsze (mogą być gorsze) bo miażdżą pod spodem przewód i psują jego średnicę = właściwości falowe.
Największy minus nakręcanych - musisz mieć je idealnie dobran do średnicy
@dktr: A jak jest z wyborem złączek? Bo normalnie to dobieram na średnice przewodu - 6,8 albo 7,0 albo 7,2 (chyba nawet kiedyś spotkałem 6.5). Jak wygląda to w przypadku takich złączek? Sa ogólnodostępne? Czy do
@Pipot: bo to jest złowcielone jak montowane przez janusza instalacji, co jednym typem obrabia wszystkie kable i budowy. Jak źle obrobisz kabelek, to ci "drobne włoski" zostaną, i podczas nakręcania mogą robić zwarcie (lub ogólnie psuć właściwości falowe, nawet jak elektrycznie zwarcia nie zrobią). Jak źle dobierzesz średnicę - to będzie łątwo to wyrwać/wyciągnąć, i znów "ekran" ma szansę zrobić zwarcie, lub
100zł to jeszcze nie jest majątek, zwłaszcza patrząc pod uwagę ile można potem czasu tracić na szukanie usterki. Ale skoro mówisz że wystarczy się nauczyc to dobrze zakładać to jeszcze raz przemyśle sens kupowania takiej praski ;)