Aktywne Wpisy
szczeki32 +1
Ile może wynieść naprawa takich pęcherzyków przy klamce? VW CC 2014r. #blacharstwo #auto #samochody #mechanikasamochodowa #lakiernictwo #motoryzacja
źródło: image_picker_2B926D98-C6D1-4C95-BFDB-6BB898881707-54622-000017FAFA364CC0
Pobierz
oficjalniemartwa +48
W pracy powiedziałam, że na święta jadę do rodziny i potrzebuje jutro wolne, a rodzinie powiedziałam, że pracuje i nie przyjadę.

#teamviewer - to kiedyś był taki fajny program, ale go zniszczono.
piękny przykład, co oznacza wyrażenie "zaprojektowany przez księgowych".
najpierw s-------y zrobiły tak, że po jego uruchomieniu na wierzchu nie ma okna z numerem ID i hasłem, tylko wyskakuje jakieś okienko z reklamami, jaki to świetny program itp.
okienko jest za każdym razem (w każdej wersji) inne, żebyś, człowieku, nie mógł wytłumaczyć niekumatej osobie w innym mieście jak je zamknąć. bo nie wiesz co ta osoba widzi, najpierw musicie gadać kwadrans, żeby to ustalić.
jak wreszcie się to uda, i druga osoba wyduka wreszcie ID, to nie myślcie, że się połączycie.
o nie, teamviewer napisze "wersja na drugim końcu jest za stara". i że niby gdzieś w menu jest ukryta opcja "sprawdź aktualizacje" - powodzenia w tłumaczeniu seniorowi przez telefon, gdzie ta opcja jest.
nie ma wyraźnie zaznaczonego paska menu, "wszystko tu jest niebieskie, gdzie mam kliknąć". noż k---a.
dobra, to może ściągniemy nową wersję i nadinstalujemy.
kolejne pół godziny gadania, przeglądarka, team viewer, pobierz. ściągamy. uruchamiamy. to w sumie najprostsza część.
no ale taki c--j: nie zainstalujesz. komunikat: zamknij wszystkie instancje programu. instalator oczywiście nie umie tego zrobić, bo po co miałby.
no to teraz wytłumacz niekumatej osobie jak zamknąć wszystkie instancje, skoro ikonki w trayu nie widać. bo akurat jest ukryta. najpierw pół godziny to ustalasz, potem ikonka wreszcie znaleziona, niby można kazać kliknąć prawym i zamknij, ale osoba na drugim końcu nie wie, który klawisz jest prawy i czy program się zamknął, ale chyba nie, bo instalka nie idzie. przy okazji dostajemy też komunikat "ten instalator jest już uruchomiony".
minęła godzina i na tym etapie osoba na drugim końcu jest tak wykończona, że pojawia się syndrom "bo to trzeba usiąść na spokojnie" i c--j, nie skorzystasz z programu, a tym samym nie pomożesz przez dwa tygodnie bo tyle trwa kwarantanna.
w-----a mnie najbardziej to, że nie ma żadnego innego - niż marketintowy - powodu, dla którego stara wersja jest niekompatybilna z nową. spokojnie mogłaby działać, może bez wszystkich funkcji, ale jednak.
(tylko mi nie piszcie, że 'trzeba było zainstalować ten program z opcją do łączenia automatycznego' bo nie zawsze się pomaga osobom, z którymi miało się kontakt wcześniej)