Wpis z mikrobloga

Cześć @orlen_lite
Jak wygląda sprawa z dostarczaniem płynu do dezynfekcji na stacje? U mnie w mieście nie ma wcale płynów na żadnej stacji.

Są głosy, że pracownicy tego nie wystawiają do sprzedaży. A oficjalnie podobno dostawy już dwukrotnie nie dojechały. Wiecie coś o problemach?

#koronawirus #orlen
  • 6
@Seneszal: Potwierdzam, płyny niby istnieją, ale nie ma ich na stacjach najzwyczajniej dlatego, że po prostu na etapie produkcji są już wykupione przez najbardziej potrzebujące jednostki. Tam gdzie dotrze płyn, a nie sięgnie niewidzialna ręka socjoorlenurynku, tam się pojawi. Od znajomych wiem, że na jakichś stacjach w Opolu i Głubczycach (opolskie) można było dostać ale też tylko jak się przyfarciło
@Seneszal: na FB pisali że na niektórych stacjach w Poznaniu było, ale tylko w butelkach 1l. 5 litrowego baniaczka nikt nie widział. Posty były tak z wczesnego popołudnia i stan szybko się wyczerpał.
@Seneszal: W Wrocławiu dostałem informację z jednej stacji że cała sprzedaż trwała 4 minuty i po płynach. Czyli ktoś wie o której jest dostawa i przyjeżdża pewnie rodzinka wykupując co się da