Wpis z mikrobloga

Januszerka w najczystszej postaci :)

@czterypalcewnatalce:

Jedyny Janusz, to ten który to dodał tutaj. Jak ktoś wycenił taki wydruk na 140 Zeta brutto,, to chyba chciał zrobić promocje.

Raczej obstawialbym, że jest to model z wtryskarki.
  • Odpowiedz
@pkrr: @sylwek2k: @czterypalcewnatalce: sprzedaż przedmiotu bez wspomnienia o autorze i usluga wydruku przedmiotu tego i tego autora to dwie rozne rzeczy. Jest to januszerka, jezeli ktos tak robi i jakby sie wczytac w licencje i zasady publikowania na thingi, mozna potencjalnie dojechac typa za zarobkowe korzystanie z czyjejs wlasnosci intelektualnej. Napisales do autora projektu?
  • Odpowiedz
Raczej obstawialbym, że jest to model z wtryskarki.

@sylwek2k: nawet jak to jest model z wtryskarki a nie druk3d, to wypadałoby nie kopiować czyjegoś gotowego modelu (udostępnianego na licencji CC i noncommercial) i bez podania autora.
  • Odpowiedz
nawet jak to jest model z wtryskarki a nie druk3d, to wypadałoby nie kopiować czyjegoś gotowego modelu (udostępnianego na licencji CC i noncommercial) i bez podania autora

@hrumque:

istnienie gdzies takiego samego lub nawet podobnego modelu nie jest podstawa, aby twierdzic, ze ktos lamie
  • Odpowiedz
@sylwek2k: ale ja nie mam w tym żadnego interesu. Nawet nie oceniam, czy te dwa ustrojstwa są do siebie podobne
Tak tylko wspominam, że sposób wykonania ma się nijak do ochrony samego projektu-obiektu-modelu i jego autora.
  • Odpowiedz
Tak tylko wspominam, że sposób wykonania ma się nijak do ochrony samego projektu-obiektu-modelu i jego autora.

@hrumque:

ale ja nigdzie nie twierdze inaczej, tylko ze w przeciwienstwie do niektorych, nie zakladam z gory, ze cos jest nielegalne. Bo pojechac latwo po firmie.
  • Odpowiedz