@case25: Spoko, specjalnie kiedyś kamień kupowałem i dalej było ciasto dziwne, ale teraz oprócz przepisu który mi pokazałeś w tym przepisie od @DeoLawson jest świetnie wytłumaczona kwestia drożdży, warto się zapoznać
Najlepsze efekty wychodza na mące Basi 00, pol na pol z maka do pizzy Primo Gusto. Dodatkowo przy samym formowaniu, podsypuje semolina. mam slaby piekarnik (niby 250, ale jakos w to nie wierze....) i pieke 2x po 3-4 minuty. Najpierw samo ciasto + sos, pozniej dokladam dodatki :)
Polecam, ciezko znalezc pizzerie która jej dorówna :)
#gotujzwykopem
@DeoLawson: Myślałem że będzie jakaś #pasta po wpisaniu XD Spoko zapoznam się
Najlepsze efekty wychodza na mące Basi 00, pol na pol z maka do pizzy Primo Gusto.
Dodatkowo przy samym formowaniu, podsypuje semolina.
mam slaby piekarnik (niby 250, ale jakos w to nie wierze....) i pieke 2x po 3-4 minuty. Najpierw samo ciasto + sos, pozniej dokladam dodatki :)
Polecam, ciezko znalezc pizzerie która jej dorówna :)