Wpis z mikrobloga

@MsChokesondick: sam sobie postawiłeś chochoła i sam go sobie obaliłeś. Nie widzę różnicy nie w tym, ale w tym laniu gówna jednych na drugich, gdzie pod płaszczykiem miłości i zrozumienia, idzie szydera, pogarda i nienawiść. Tak jak w ostatnich wpisach na wykopie, gdzie troska o zagrożenie epidemią jest tak drewniana i fasadowa, a za nimi idzie okazja, żeby zadrwić i #!$%@?ć drugiej stronie, pisząc coś o wafelkach, andrutach i lizaniu paluszków.
@p0lybius: lanie gówna na gówniane rzeczy jest uzasadnione. Na przykład lanie gówna na ludzi, którzy w imię swoich wyciągniętych z czapy przekonań chcą niszczyć życie innych - uzasadnione. Pogarda dla takich ludzi jest jak najbardziej słuszna.

Zaś lanie gówna na ludzi, bo chcą żyć jak chcą - nieuzasadniona.
Sprawa jest prosta - gardzimy ludźmi nie rozumiejącymi wolności jednostki.

nie ma tu żadnego znaku równości
#!$%@?ć drugiej stronie, pisząc coś o wafelkach, andrutach i lizaniu paluszków.

@p0lybius: i bardzo dobrze, jeżeli jest grupa, która w imię swojego kretyńskiego widzimiśię chce narażać zdrowie innych to szydera to najłagodniejsze, co powinno ich spotkać
@MsChokesondick: tak tak, wspaniałe uzasadnienie. Szkoda, że obie strony mają takie same. I szkoda, że zawsze jedna z nich się uważa za tą lepszą, która jedynie odpowiada na ataki, a sama, jakby mogła, to by rozdawała wszystkim cukierki i przytulała.

Efekt taki, że jest jak pisałem. Wszyscy koniec końców nie różnią się specjalnie.
@MsChokesondick: ja też juz pisałem, że chodzi o praktyczny stosunek na co dzień. I że nikt mi nie powie, ze za takim wpisem z góry od opa, nie stoi żadna troska o epidemię, a taka zwykła potrzeba #!$%@? komuś i się pośmiania, bo go to rajcuje. Nie dorabiaj ideologi do takich akcji, bo to wygląda niesmacznie.

To tak jakby ktoś pisał w tradycyjnym stylu fiksacji analnych o osobach homo, a potem
@vartan: powinni sprawdzać kto dawał najbardziej hojne datki, gdy chodzili po kolędzie i najwięcej płacił za intencje mszalne i tych wybrańców wpuścić i dać im większą szansę na życie wieczne ( ͡° ͜ʖ ͡° )*: