Aktywne Wpisy
o__0 +507
Moryc_Jajko +102
Czemu wszystkie kobiety w sporcie ubierają się jak prostytutki?
Czemu nie jak mężczyźni, normalnie na sportowo?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #takaprawda
Czemu nie jak mężczyźni, normalnie na sportowo?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #takaprawda
System z jakiego korzystam to Arch Linux.
W idle, temperatury mam rzędu 50 - 60 stopni.
Jak spada do 50, zaraz jest podbicie do 60.
Z tego co czytałem w internecie, wiele osób boryka się z tym problemem.
Waszym zdaniem są to troche za wysokie temperatury? Czy raczej nic mu się nie dzieje i jest to normalne?
#amd #pcmasterrace #linux #archlinux
u mnie leci zawsze muzyka, która je zagłusza, więc nie irytują :p
Wolałbym tylko, żeby ten ryzen stał stabilniej z temperaturami przy pulpitowej pracy, ale trudno xD
z ciekawostek wgrałem amd ryzen master to jest rozbieżność między temperaturą z amd a msi afterburner czy hwinfo
w amd rm w idle mam stałe 38-39 C z chwilowymi skokami podczas pracy procka do 45-50 C i od razu powrót na 38-39 C
a msi AB i hwinfo dalej swoje wbita na 50 i powolny opad do 40 i tak w kółko
Z tego wychodzi, że
@marylin17: mam prawie taki sam build, stockowe chlodzenie i dual boot win10/debian.
Na Windowsie jak i Debianie mam identycznie skoki jak Ty. Jak mam cieplo w pokoju, to temperatury podczas malo obciazajacej pracy to 40-55C ze skokami do 65C. W zasadzie temperatura caly czas skacze. W biosie mam 39C bez wahan temparatury.
Jak mam chlodniej w pokoju, to skoki temperatury nie przekraczaja 58C.
Z racji skaczacej temperatury musialem ustawic tak krzywe chlodzenia, zeby zalaczaly sie dopiero na 60C + delay 0.9 na podnoszenie obrotow. W ten sposob pozbylem sie tego irytujacego dzwieku wentylatora, ktory odpalal sie co 5 sekund tylko dlatego, ze odpalilem firefoxa
@snajp511 nie. Pozmieniałem w biosie krzywe pracy wentylatorów i przynajmniej jak jest ten skok temperatury, to nie rozpedza mi się bardziej wentylator. PBO wyłączyłem, ale nie pomogło mi to w niczym. Może kupię Fortis 3, chociaż w zasadzie myślę że i z tym chłodzeniem nic mu się nie dzieje.
- temperatura bios: z 39C do 31
- temperatura win/lnx idle: bez zauwazlanych zmian (trzyma sie na ~40C)
- temperatura max stress: z 75C do 70C
- skoki temperatury: bez zmian (nadal skacze do 50-60C od ruchu myszki)
- slyszalnosc chlodzenia: ze startowania odrzutowca co 10 sekund do
Komentarz usunięty przez autora