Aktywne Wpisy
Lonate +515
Moja mama wie, że ostatnie 2 lata chorowałam na #depresja - leczenie farmakologiczne, psychoterapia. Wczoraj mi powiedziała, że moja niby-depresja to tylko głupia wymówka bo ona miała gorzej w życiu i nie miała czasu na wymyślanie depresji.
Dziękuje mamo, ponownie utwierdziłaś mnie w tym jaką matką dla swojego dziecka nie chcę być.
#dzieci #zalesie
Dziękuje mamo, ponownie utwierdziłaś mnie w tym jaką matką dla swojego dziecka nie chcę być.
#dzieci #zalesie
ElLama +547
Dołącz do mnie już dziś, a być może za parę miesięcy będzie stać Cię na taka zagrzybiałą kanapę
#frajerzyzmlm #mlm #bekazpodludzi
#frajerzyzmlm #mlm #bekazpodludzi
@deafpool: skąd ta teza? Chleb i bułki mrożę regularnie, zdarza się wyciągać z zamrażarki hibernatusa gdzieś z głębi, mającego po wielokroć więcej, niż dwa tygodnie i nie widzę różnicy.
Jedyna faktycznie odczuwalna różnica jest jedynie wtedy, gdy torba foliowa, w której pieczywo jest zamrożone, pęknie sobie albo się rozwiąże, wtedy z chleba ucieka wilgoć (sublimuje) i wtedy faktycznie czerstwieje, nawet w zamrażarce. Ale
@FatSniper: chleb można zamrozić. Ale podobny szok miałem w trakcie piątkowych zakupów, widząc w czyimś wózku 48 (CZTERDZIEŚCI OSIEM!!!! - dwie zgrzewki) półlitrowych pojemników ze śmietaną. Tego się nie zamrozi, przechowywać za długo też się nie da. Więc w szoku lekkim na to patrząc, zastanawiałem się, mają ludzie takie zużycie, czy po prostu w panice kupili, bo było?
Tak przy okazji: powiedz mi lepiej ile osób nie kupi pieczywa bo ktoś mysli tylko o sobie?
@Voltaire: nie, normalną taką w plastikowym kubeczku z wieczkiem z alufolii i zwykle 2-3 tygodniowym terminem przydatności.
@Jarek_P: Wrzuć w rękaw do pieczenia, będzie jak z piekarni, gorący i smaczny.
Komentarz usunięty przez autora