Wpis z mikrobloga

Chleb po około 2 tygodniach CZERSTWIEJE będąc zamrożonym


@deafpool: skąd ta teza? Chleb i bułki mrożę regularnie, zdarza się wyciągać z zamrażarki hibernatusa gdzieś z głębi, mającego po wielokroć więcej, niż dwa tygodnie i nie widzę różnicy.
Jedyna faktycznie odczuwalna różnica jest jedynie wtedy, gdy torba foliowa, w której pieczywo jest zamrożone, pęknie sobie albo się rozwiąże, wtedy z chleba ucieka wilgoć (sublimuje) i wtedy faktycznie czerstwieje, nawet w zamrażarce. Ale
Powiedzcie mi ile trzeba czasu, żeby zjeść tyle chleba


@FatSniper: chleb można zamrozić. Ale podobny szok miałem w trakcie piątkowych zakupów, widząc w czyimś wózku 48 (CZTERDZIEŚCI OSIEM!!!! - dwie zgrzewki) półlitrowych pojemników ze śmietaną. Tego się nie zamrozi, przechowywać za długo też się nie da. Więc w szoku lekkim na to patrząc, zastanawiałem się, mają ludzie takie zużycie, czy po prostu w panice kupili, bo było?
@FatSniper: Ja zamrażam z 3szt. Po kupieniu jeden bez mrożenia. Jak odmrażać to wystawiasz wieczorem. Rano jak nowy. A jak musisz na szybko rozmrozić kilka kromek na śniadanie. To mikrofala 500W/15s i w sam raz i możesz wcinać.
@FatSniper to już wiem czemu pierwszy dziś sprzedający się towar w polskich elektromarketach to byla zamrazarka.

Tak przy okazji: powiedz mi lepiej ile osób nie kupi pieczywa bo ktoś mysli tylko o sobie?
Chleb i bułki mrożę regularnie, zdarza się wyciągać z zamrażarki hibernatusa gdzieś z głębi, mającego po wielokroć więcej, niż dwa tygodnie i nie widzę różnicy.


@Jarek_P: Wrzuć w rękaw do pieczenia, będzie jak z piekarni, gorący i smaczny.