Aktywne Wpisy

Pamiętam jak w podstawówce omawialiśmy książkę "Chłopcy z Placu Broni" i nauczycielka chwaliła postawę Erno Nemeczeka.
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w

jmuhha +12

poczytałem trochę o systemach plików ubuntu, że ntfs tylko do odczytu, że wspólne FAT32(a ja fat nie mam żadnej) i zastanawiam się czy jest problem i nie będę mógł nic zapisać na pozostałych dyskach? Da się to zrobić jakoś, żeby współdzielił z windowsem wszystkie partycje?
mam 4 partycje
40 giga - win
80 giga - filmy muzyka dokumenty różne bzdety
70 giga - filmy muzyka dokumenty różne bzdety
50 giga - tu chciałem posadzić ubuntu
#linux #ubuntu #windows
@jimmyF: Słuchaj a nie lepiej ci tego ubuntu na virtualboxie zrobić?
@PunkT: za słaby laptop ;) 2 giga ramu tylko, muliłby
@BeniaminQ: @Caroo: http://start.ubuntu.pl/dualboot-concepts.html#dualboot-concepts-partitions tutaj pisali, że NTFS tylko do odczytu, czyli przestarzałe info tak?
@chapeau_bas: linux z ciekawości / do programowania / potrzebne mi coś z konsolą, a win gry,
CPU: 700Mhz Intel Pentium 3
RAM: