Aktywne Wpisy
WielkiNos +232
lagomorph +510
Macie jakieś sytuacje zapamiętane, które jak byliście mali nie wydawały się niczym dziwnym, natomiast dzisiaj jak o nich myślicie to macie takie wtf? No ja mam więc się podzielę.
Jak miałem 8 lat to do komunii przygotowywał nas nowy ksiądz w parafii. Byliśmy jego pierwszą klasą. Ogólnie bardzo fajny facet, mega śmieszkowy, taki koło 45 lat. Zamiast nudzić nas na religii to pamiętam, że opowiadał ciągle jakieś anegdotki/historyjki i wszyscy go bardzo
Jak miałem 8 lat to do komunii przygotowywał nas nowy ksiądz w parafii. Byliśmy jego pierwszą klasą. Ogólnie bardzo fajny facet, mega śmieszkowy, taki koło 45 lat. Zamiast nudzić nas na religii to pamiętam, że opowiadał ciągle jakieś anegdotki/historyjki i wszyscy go bardzo
- 200 kg ziemniaków
- 20 kg ryżu
- 40 kg mąki
-10 kg makaronów
- 20 kg cebuli
- buraki, marchew
- agregat prądotwórtczy i 100l ropy
- 400 rolek papieru toaletowego
- Dużo mydła
- 20l oleju
- 10 kg kawy
- 10 kg mleka w proszku
- 200l coli
- 50 butelek whisky
- 100 piw
- 10 butli gazowych i reduktory do mojej kuchni w mieszkaniu(podczas epidemii nie będzie gazu)
- grill i 40kg węgla drzewnego, zapalniczki
Stwierdziłem że w czasie epidemii może również braknąć wody więc na balkonie mam 3x 200l baniak z wodą.
Z rzeczy medycznych:
- antybiotyki
- środki odkażające
- leki przeciwwirusowe
- paracetamol ibuprofen
- maseczki
- 4 maski gazowe
- 2 kombinezony przeciwchemiczne
- bandaże, plastry itp. Zestaw chirurgiczny
Do mieszkania również wstawiłem zamrażarkę taką duża jak są w sklepach a w niej:
- 20 kg mięsa wołowego
- Paluszki rybne, mrożony szpinak, mrożone warzywa itp
- 30 kg mięsa wieprzowego
- 20 kurczaków
- Jakieś szynki kiełbasy wiejskie
Do tego kupiłem 20 wielkich donic do hodowli warzyw oraz mnóstwo warzyw
Kupiłem również krótkofalówki żeby się kontaktować ze znajomymi oraz internet satalitarny(ale nie wiem czy będzie działać)
Myślicie że to wystarczy aby przetrwać epidemię?
#coronavirus #koronawirus #epidemia #chiny #2019ncov #polska #gospodarka #mieszkanie #survival #wlochy #wirus
brakuje ci:
200 butelek wina czerwonego
100 butelek wina białego
50 butelek wina musującego
100 butelek wódki
50 butelek rumu
50 butelek brandy
piwa nie warto, za niskie stężenie alkoholu, słabo się przechowuje
@Scaab: Mózg. Zorganizuj sobie mózg.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora