Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Myrten:

Of the 2 million presumed dead, Overmans believes 700,000 died in Soviet custody without being reported as POWs

Za dużo tekstu do przeczytania i umknęło, co? Jak można podpierać się źródłem... Ale wybiórczo?
  • Odpowiedz
@Mleko_O: To są ludzie uznani za zmarłych przez Niemców a nie uznani za jeńców przez sowietów - czyli tak naprawdę nie wiadomo co się z nimi stało bo przypadków mogło być masa od tego że kogoś pocisk rozerwał i nic z niego nie zostało żeby go rozpoznać do tego że sowieci kogoś pojmali i rozstrzelali na miejscu a Niemcy o tym nie wiedzieli. Porównywanie tych przypadków do jeńców z końca
  • Odpowiedz
@Myrten: Przypadki o których mówisz to bardziej No Information albo Missing.
Nie kompromituj się, przejrzyj najpierw źródło na które się powołujesz
  • Odpowiedz
@Mleko_O: Kompromitacją to jest twierdzenie że wliczenie żołnierzy uznanych za zmarłych do strat per front oznacza że powinno się doliczyć miliony żołnierzy którzy poddali się pod koniec wojny
  • Odpowiedz
@Myrten: Kompromitacją jest stawianie błędnej tezy, na poparcie której wkleja się pierwszy wynik po wpisaniu w google frazy "german loses wwii" bez czytania tego co jest tam napisane ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale chęci miałeś dobre, doceniam.

Ogólnie to jesteś pięknym przykładem dlaczego staram się nie wchodzić w polemikę na wykopie już od lat
  • Odpowiedz
Błędnej bo nie pasuje do twojego idealnego świata

@Myrten: Rozgryzłeś mnie.

Chciałem Ci to wytłumaczyć krok po kroku - gdzie popełniłeś błąd. Ale to jest bez sensu, jak to mówi moja znajoma - szkoda prądu.

Powiem tylko tak - to na Tobie ciąży obowiązek udowodnienia tezy, nie na mnie obalenia. Na chwilę obecną podlinkowałeś tylko wiki nie czytając artykułu i pokazałeś błędne wyliczenia w excelu
  • Odpowiedz
@Mleko_O: Odwracasz kota ogonem, to ty postawiłeś tezę że

ta taktyka uwzględniona w doktrynach zachodnich wygrała wojnę

Więc cytując ciebie

to na Tobie ciąży obowiązek udowodnienia tezy, nie na
  • Odpowiedz