Aktywne Wpisy
dddobranoc +15
Kochani niestety - przyjaźń Geja z Zębem dobiegła końca. Dziś się rozstali.
Nie wiadomo dokładnie o co chodzi, musimy czekać chyba na film a'la Chorwacja,
ale dziś rano Fałszywy Lider Sprzedaży z Decathlonu wziął naszego Policjanta na spacer i oznajmił mu,
że wyrusza nagle w dalszą podróż. Policjant powiedział, że nie da rady i Janek podobno tylko wszedł do policyjnego kampera,
zabrał swój klej którym dzień wcześniej kleił kibel Policjantowi i odjechał.
Ciekawe o co poszło, czy
Nie wiadomo dokładnie o co chodzi, musimy czekać chyba na film a'la Chorwacja,
ale dziś rano Fałszywy Lider Sprzedaży z Decathlonu wziął naszego Policjanta na spacer i oznajmił mu,
że wyrusza nagle w dalszą podróż. Policjant powiedział, że nie da rady i Janek podobno tylko wszedł do policyjnego kampera,
zabrał swój klej którym dzień wcześniej kleił kibel Policjantowi i odjechał.
Ciekawe o co poszło, czy
Kingside +22
Pasta z grzybków i makaron
- zwolennik monarchii,
- przyjaźnie nastawiony względem praw osób LGBT,
- uważa że reforma rolna powinna zostać w całości cofnięta,
- opowiada się za likwidacją konkordatu i nacjonalizacją majątku kk,
#wybory #polityka #4konserwy #neuropa #konfederacja
Na kogo?
Samemu jako wyborca liberalny społecznie i gospodarczo pewnie zagłosuję na Kosiniaka - nie dlatego, że spełnia jakiekolwiek z moich oczekiwań, a dlatego, że jego wybór najprawdopodobniej najmniej zepsuje w tym państwie. ¯\_(ツ)_/¯
@Minister_Vulva: te postulaty są ze sobą sprzeczne
w sumie nikt, chociaż część Wolność postuluje monarchię
to w sumie Kidawa, Kosiniak i Biedroń, możliwe Hołownia, ale niezbyt go śledziłem, część Wolność postuluje
zniesienie małżeństw i wprowadzenie zawieranie dowolnych umów, co trochę załatwia
Na Kosiniaka w drugiej turze bym oczywiście zagłosował, ale nie w pierwszej, bo to po prostu bardziej cywilizowany Duda, który by blokował ustawy PiS, ale kwestie światopoglądowe znowu by
A gdzie Biedroń?
No i dobrze, i tak nie wygra. On dba najpierw o swoje "prawa", a nie reszty.
Komentarz usunięty przez moderatora
1. W razie zwycięstwa PO w następnych wyborach parlamentarnych, Kidawa jako prezydent pozwoliłaby im na 2 lata samodzielnego rządzenia w kraju. Generalnie nie chcę widzieć żadnej partii mającej możliwość 100% samodzielnych rządów - zależy mi na stabilności prawa.
2. Druga sprawa mniej istotna, ale jednak mająca znaczenie w wypadku prezydenta - tej Pani kompletnie brakuje
@GaiusBaltar: ogółem spoko, ale żeby poparzątac ten caly syf jaki zostawi pis za sobą, lepiej
Ja was popieram. Znam się na biologii, z jakichś powodów potraficie bardzo dobrze się organizować, podobnie jak Żydzi. Silne preferencje wewnątrz-grupowe i domniemanie zaufania. Ale w przeciwieństwie do Żydów, nie widzę, tzn. nie "wyczuwam" z waszej strony jakichś potencjalnie negatywnych intencji.
Raczej przyjazne usposobienie.
Ancien Regime to rozum i godności człowieka, a nie popłuczyny demokratyczne jakieś.