Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dlaczego na wykopie niektórzy tak bardzo nie lubią Ukraińców? Nie rozumiem tego fenomenu. Zwłaszcza, że z tego, co obserwuję na co dzień to potrafią zachować się lepiej i uczciwiej niż niejeden Polak (choć nie chcę generalizować, w każdym narodzie są ludzie i parapety; po prostu nie rozumiem natury tych uprzedzeń).

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
  • 15
@AnonimoweMirkoWyznania: Chyba dlatego że ukraińcy to tak zwana "emigracyjna siła robocza", w UK, Niemczech czy Holandii nie lubi się polaków, bo pewna ich część popełnia przestępstwa, nie grzeszy manierami i nie ma zamiaru uczyć się lokalnego języka. Niestety ta grupa "patologiczna" jest najbardziej widoczna dlatego wyrabia się w narodach złe opinie przez te właśnie najgłośniejsze jednostki, tak samo jest u nas z ukraińcami.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ponurytraktorzysta: za grosze? Przecież często zarabiają więcej niż Polacy, u mnie w rodzinnym mieście jest kilka zakładów które opłacają im dodatkowo pobyt w Polsce. Ja z nimi nie pracuje ale moja rodzicielka już tak. Mówi że się normalnie #!$%@?ą. A jak cos schrzanią, to udają że nie rozumieją co się do nich mówi ¯(ツ)

A jak nie muszą płacić za jedzenie i za mieszkanie to nie mają lepiej niż
@ZajebbcieTrudnyNick: Wujek od kuzyna kolegi brata powiedzial, ze brat kuzynki od strony wujka pracuje z murzynami i lecą w #!$%@?. Przemyślałbym 10 razy czy pisac takie glupoty, ale skoro juz sie zdecydowales to trudno. Jak mamusi źle to niech cos powie, a nie obrażasz jakiś ludzi bo tak #!$%@? uslyszales
@AnonimoweMirkoWyznania: pracuje w branży przemysłowej i jak potrzebuję pracowników do pracy to celowo prosimy Ukraińców bo do Polaków nie mamy już siły. Ukrainiec nawet jak jest niedoświadczony to chce pracować i się od Ciebie uczyc. Polacy tylko palą fajki, siedzą na telefonie i mają wszystko w dupie
@ZajebbcieTrudnyNick: Milo mi, ale mi sie nawet nie chce odwiedzać Twojego profilu. Komentarz jest bardzo stronniczy i krzywdzący dla tysięcy pracowitych i bardziej wykształconych ludzi. I nie jest obiektywny, tylko subiektywny - pomieszales cos dj deksie XD Podaj jakies źrodlo tego, ze Ukraińcy dostają jakieś potęzne dofinansowania, a nie jakies wyliczenia matki teresy z amazona ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak jak kolega wyzej pisze to jest prawda.