Wpis z mikrobloga

Chce kupić xbox x bo jest teraz w dobrej cenie. Ma fajny czarny wyglad. Ludzie mówią że jest cicha no i ma naped bluray 4k . Sony za to ma wiecej gier.
Jeżeli jesteś włascicielem xboxa x czy nie załujesz że nie kupiłes ps4? Czy jak włoze płyte z grą od xbox360 to zagram czy musze sciagać jakieś łatki po ileś tam GB?
Konsola będzie podłączona pod monitor full hd i będzie do niej podłączony internet po kablu?
Czy łatwo jest przenieść konto? Pytam się bo loguje się automatycznie a nie mam pewności czy pamietam hasło. Mam xbox360
Jak wyglada porównanie aplikacji i obsługi menu do ps4
Ktoś zapyta po co mi xbox x jak mam monitor full hd. Bo jest teraz w dobrej cenie. Moze kupie sobie tv 4k no i chce za kilka miesiecy pograc w cyberpunk 2077 i wieśka3 oraz w RRD2
Jakie odczuwacie minusy przy xboxie i czy załujecie zakupu? Piszcie wady i jak możecie to podajcie jakieś ciekawe linki
#pytanie #pytaniedoeksperta #konsole #ps4pro #xboxone
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@porannewyciepsa: nie żałuję, że nie mam ps4, bo na obydwu konsolach jest tyle gier, że życia nie starczy żeby je wszystkie ograć... a mając GamePassa można naprawdę sporo ograć

wsteczna kompatybilność z 360 powoduje, że odczyta Ci płytę ale musi ściągnąć jakieś tam rzeczy, no i sprawdź sobie listę gier, bo nie wszystkie są dostępne w ten sposób
  • Odpowiedz
@seeksoul: Nie jestem maniakiem gier. Chce zagrać w jakies wyscigi typu forza wrc czy rally 2.0 oraz w RRD2 bo jedynka mi się podobała a wiem że 2 to sztos. GTA V ograłem na pc i drugi raz własnnie na xbox360. W przyszłości to kupie tv4k albo lepszy monitor
  • Odpowiedz
@porannewyciepsa: ja trochę inaczej odpowiem na pierwsze pytanie. Zacznę od tego, że pierwsze miałem Xboxa One S, zresztą wciąż go mam. Wiadomo cały czas gdzieś mi z tyłu głowy chodziły te exy na PlayStation. W końcu gdzieś mniej więcej pół roku temu była ta promocja SmartWeek na Allegro z PS4 Slim z paroma grami za 700zł. Udało się kupić. Od tej pory ograłem kilka tych exów i szczerze mówiąc to
  • Odpowiedz
@porannewyciepsa: gry we wstecznej kompatybilności z x360 i oryginalnego xboxa pobierają się w całości a płyta jest potrzebna do autoryzacji. Konto się łatwo przenosi bo logujesz się w bardzo prosty sposób. Jeśli chodzi o interfejs to jest on moim zdaniem powolny i nieintuicyjne, do tego z ps4 nie ma startu. Ostatnio gram więcej na xox niż na ps4pro (czekam na tlou2 i ghost of the tsushima) ze względu na lepszą
  • Odpowiedz
@porannewyciepsa: xbox to przede wszystkim kupa dobrej zabawy, nie zwracasz uwagi na menu, na to czy net po kablu czy wifi, czy sony ma kilka gier wiecej itp. po prostu wlaczasz i dobrze sie bawisz. takie sa moje skojarzenia z tym sprzetem po 5 latach uzytkowania.
  • Odpowiedz
@porannewyciepsa jeżeli bardzo Ci zależy żeby ograć gry z PS4 to bierz PS4, w każdym innym przypadku zakup PS to zwyczajna głupota, chyba że kasy masz dużo na gry i lubisz niewygodne pady ( ͡º ͜ʖ͡º) Bierz Xboxa
  • Odpowiedz