Wpis z mikrobloga

@opalczynski: #programowanie #informatyka Kogo (lub co = tagi) tu obserwować, by treści były ciekawe? Po kilku dniach od reaktywacji konta na wykopie, mam takie podsumowanie:

1. Jestem zielony - pls help me. I nie ma w tym nic złego - o ile pytania są precyzyjne i ktoś się stara.
2. Chcę zostać #programista15k - jak zacząć? Na ten tag wpada też dużo dziwnego syfu, typu: jestem przegrywem i jestem z tego 'dumny'. Pewnie mądrym posunięciem była by rezygnacja z obserwacji...
3. Oferty pracy. Co też ok - ale powiedzmy, że nie jestem w grupie docelowej.
4. Oferty pracy razy 10 - od 'liderów' społeczności - olbrzymie listy ofert dla backendów/frontendów etc. Czy jest już tak źle, że ktoś kto jest zainteresowany pracą nie potrafi przejrzeć nofluffjobs czy justjoinit? Ktoś mi może wytłumaczyć - what's the point?
5. O dziwo sporo pytań o excela. Co dla mnie osobiście - interesujący fenomen.

Reasumując - wartościowych treści jak na lekarstwo - albo obserwuję nie to, co trzeba, albo wykop to nie do końca to czego szukam.

Jakiekolwiek sugestie? Albo komuś będzie się chciało wytłumaczyć ewentualnie co tu się stało przez ostanie 5 lat?
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oferty pracy razy 10 - od 'liderów' społeczności - olbrzymie listy ofert dla backendów/frontendów etc. Czy jest już tak źle, że ktoś kto jest zainteresowany pracą nie potrafi przejrzeć nofluffjobs czy justjoinit? Ktoś mi może wytłumaczyć - what's the point?

@opalczynski: Mnie one osobiście co najmniej denerwują, a nawet w-------ą. Zwykły spam pod tagami, które obserwuję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz