Aktywne Wpisy
Zoriuszka +205
Ciekawe czy za mojego życia wejdzie 4 dniowy dzień pracy. Rozwiązanie to ma same plusy dla społeczeństwa w sumie wedle badań, nie tylko pod względem zdrowia psychicznego pracowników, ale także ich wydajności w pracy.
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
detar +214
Na początek garść informacji:
-Serial "Ojciec Mateusz" ma 22 serie i 290 odcinków
-Miasto #sandomierz w 2017 roku miało 23 193 mieszkańców
Zrobiłem mały reserch, ze względu na dużą ilość odcinków i dużą ilość obowiązków nie mogłem sobie pozwolić na zobaczenie całego serialu więc dane, które mam są oparte o opisy odcinków (źródło na samy dole).
Po wpisaniu tego do Excela wyszło mi, że w serialu zmarło 130 osób. ALE po sprawdzeniu liczby wierszy, które zapisałem, wyszło, że przerobiłem tylko 241 odcinków.
Do tego opisy czasem były nie do końca jasne i nie wiedziałem, czy ktoś zmarł, czy też nie więc w niektórych przypadkach gdzie postawiłem zero, tak naprawdę mógł ktoś wcześniej lub później na przykład w szpitalu umrzeć.
Myślę, że u naszego ojca Mateusza padło już ponad 150 osób
Dodatkowo:
-Ponad 11 porwań (było bankowo więcej, ale tyle odnotowałem z opisów)
-Otruty pies
-przynajmniej 2 osoby w śpiączce
-na pewno 1 g---t
-W jednym z odcinków Nocul i Możejko na potrzeby śledztwa chodzili w habitach/sutannach
-Natalia poszła w tango (wiadomo typowa hehe)
-Możejko traci pamięć
-Nocul spuszcza w------l jakiemuś typowi co obrażał mu żone
-Nocul spuszcza w------l jakiemuś typowi, co obrażał mu żonę, ALE ten typ co dostał lepe w dziąsło, potem uderza żonę Nocula tak, że ląduje w szpitalu (żona nie Nocul)
-Gibalski zatrzaskuje się w aucie pułapce
-Śmierć kota
-Natalia gotuje z typem, co chciał ją zabić chyba, z opisu serialu wychodzi, że to jakiś sandomierski Haniball, ale do końca pewny nie jestem!!!
Niestety w opisach nie ma informacji, kto w końcu idzie do więzienia, więc prawdopodobnie osób, które siedzą w więzieniu dzięki Matiemu jest raz więcej niż ofiar
Oprócz tego to: pobicia, pobicia do nieprzytomności, otrucia, kradzieże, n-------i, romanse, wrabianie innych, poparzenia, złamania, zawały serca, rozcięcia brzucha, porwanie przez rzekę, podpalenia, napady na banki itd.
W jednym z odcinków był fajny pomysł napadu na muzeum, wkręcili kustoszowi, że przywożą sarkofag na wystawę, a tak naprawdę tam był typ, który miał ukraść coś z wystawy, a następnego dnia miał przyjechać ziomek po sarkofag, bo jednak się pomylił. Ostatecznie tam dzieje się jeszcze coś, ale nie wiem nie widziałem
#seriale i proszę, nie bijcie #ciekawostki i #gruparatowaniapoziomu
Źródło
Gibalski zatrzaskuje się w aucie pułapce
Dziś oglądałam ten odcinek, do samochodu jest domontowana b---a, ogólnie odcinek porusza problem ptsd byłego żołnierza. Teraz oglądam odcinek o napadzie na bank (okradają bank, pracownicę banku następnego dnia potrąca samochód i leży w szpitalu w śpiączce - ogólnie taki scenariusz, że ktoś jest w śpiączce i budzi się na koniec odcinka to bardzo częstą sprawa, myślę że w Sandomierzu mają już cały oddział
@PanEpileptyk: A to nie obrażał czasem Nocula od gruboli? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tam są tak przypałowe akcje, że ktoś, kto pisze te scenariusze powinien zostać królem Polski, niczym Jezus Chrystus. Co tam się nie działo:
- autobus, którym jechała Natalia został porwany, a Ojciec Mateusz wszedł