Wpis z mikrobloga

• 1
#medycyna #ciaza #ciekawostki #heheszki

K---a oto sposób użycia testu płodności dla mężczyzn:

Sposób użycia: Nasienie do badania najlepiej zebrać co najmniej 48 godzin, ale nie dłużej niż 7 dni, po ostatnim wytrysku. Próbkę nasienia zbierz do kubka do zbierania nasienia, bez utraty jakiejkolwiek części nasienia. Po zebraniu próbki postaw kubek w pozycji pionowej na płaskiej powierzchni. Próbki mogą zostać poddane badaniu w ciągu 3 godzin do pobrania nasienia. Kiedy jesteś gotowy do wykonania badania, delikatnie wstrząśnij kubkiem z nasieniem i odstaw próbkę na co najmniej 20 minut (nie więcej niż 60 minut), aż nasienie stanie się rzadkie. Następnie delikatnie wymieszaj zawartość kubka za pomocą plastikowej strzykawki do przenoszenia nasienia. Odkręć korek butelki z roztworem, pobierz 0,1ml nasienia (do zaznaczonej matowej linii) za pomocą strzykawki, po czym przenieś próbkę do butelki z roztworem. Mocno zakręć butelkę z roztworem, następnie delikatnie i dokładnie wymieszaj próbkę (zaleca się odwrócić butelkę z roztworem do góry nogami 5-10 razy). Pozostaw butelkę z roztworem w pozycji stojącej przez 2 minuty. Wyjmij test płytkowy i połóż go na płaskiej powierzchni. Okręć mniejszą nakrętkę butelki z roztworem buforowym i zakropl uzyskany roztwór (2 krople) w pozycji pionowej do studzienki testu płytkowego. Poczekaj 5-10 minut i odczytaj wynik.

Natomiast jak wygląda sposób użycia testu dla kobiet?
Masz tu patyk nasikaj na niego...

Jprdl.
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Barto_: to byłoby śmieszne gdybyś nie mijał się z prawdą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sama nie wiedziałam jak to wygląda u kobiet ale wiem, że masa badań a u mężczyzn - oddać kubek z nasieniem. @asema: opisała więc już wiem jak to wygląda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A domysły stąd, że żona kuzyna jest niepłodna. I żeby to potwierdzić jeździła
  • Odpowiedz