Wpis z mikrobloga

#linux #freebsd #serwery #webdev

Mirki mam serwer apache na routerze który robi jako brama sieciowa, samba i takie tam. Ogólnie 2gi komputer. Pracuje pod kontrolą FreeBSD jak wrzucać tam pliki przez Np Total Commandera?
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Puppi: To jest zbyt szeroki temat, wszystko zależy od konkretnego przypadku. Ogólnie ja ustawiam wszędzie gdzie się da kodowanie utf-8, tak samo jak masz pliki html to najlepiej zapisywać je w utf-8 z bom-em.
  • Odpowiedz
@passage: Ogarnąłem tot ak, żę postawilem Apache na windowsie i jak coś to skopiuje cały folder przez sambę ^^. Ale dzięki może kiedyś SFTP się przyda. :)

`` - to jest w dokumencie, to wystarczy?
  • Odpowiedz
@Puppi: UTF-8 jest domyślny w HTML5. Ważne jest to by ten plik był zapisany w UTF (większość IDE tak zapisuje, ale np systemowy notatnik zapisuje chyba w CP-1252 więc może być problem :)
  • Odpowiedz
@passage: A jakie możliwości daje mi CSS, umiem go na poziomie średnim, ale czy można zrobić na tym rozsuwane submenu po najechaniu np, czy to trzeba PHP?
  • Odpowiedz
@passage: Po resecie komputera sie wczytał dopiero. ¯\_(ツ)_/¯

Kod jest najprostszy z możliwych blok i odnośnik do CSS Bo w sumie nie potrzebuje regółek dynamicznych, jak coś to w CSS.
  • Odpowiedz