Wpis z mikrobloga

• 0
@basssiok o kurde ale fajny. I cena ciekawa. Da się tym komfortowo dojeżdżać do pracy parę kilometrów plus dwa razy w tygodniu po 20/30 km zrobić?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@basssiok: ale kloc ( _) 11,6kg. Jak takie minimum osprzętu to fajnie żeby adekwatnie mniej ważył.
  • Odpowiedz
@robvan: do miasta jedno przełożenie to rezygnacja z wygody. Nawet najtańsze przerzutki są warte. Jazda w tłumie z prędkością pieszego, jazda pod stromy podjazd dla wózków, podjazd na stromy krawężnik - tutaj przydaje się „lekkie”. Na prostym przydaje się „szybkie”, żeby wykorzystać kawałek prostego do nadrobienia straty na światłach.
To raczej ciekawostka niż praktyczna propozycja.
  • Odpowiedz
  • 0
@wykopyrek szczerze to wychowałem się na rowerach z jedną przerzutką i nie widzę w tym problemu. Tym bardziej że używałbym go na prostym odcinku 3 km po ścieżce rowerowej plus może tam z 20 km co jakiś czas również tylko po ścieżce rowerowej.
  • Odpowiedz
  • 0
@wykopyrek swego czasu kupiłem rower za 70 do takiej jazdy. Niby z przerzutkami ale i tak mogłem komfortowo jeździć tylko na jednej :) nie było problemu. Kwestia nastawienie. Nie ma to nie ma. Na chu. drążyć temat :)
  • Odpowiedz
@robvan: zgadza się, to nie jest problem. Po prostu mniejsza elastyczność i brak komfortu. Tania przerzutka jest tania, zwłaszcza montowana przez sieciówkę. Nie ma powodu rezygnować.
  • Odpowiedz
@basssiok: siemka, pracuje w deca i reguluje te rowery ogólnie hamulce cantilever bardzo fajnie hamują rower bardzo spoko skręca, około 20 tych rowerów przerobiłem a jeszcze się nie spotkałem z kołami które po przyjeździe z fabryki są krzywe, jedynie po łańcuchu nie widać jakości, sam prawdopodobnie kupię go sb jako dojazdowe do pracy
  • Odpowiedz
@Kr333py1
Chciałbym spytać co sądzisz o możliwościach adaptacji tego roweru do przerzutek nexus 3. Czy rower ma mocowanie na ślizg i przelotki na jeszcze jedną linkę, albo czy łatwo da się takie dokupic/dorobić?

Dziena z góry za odpowiedź
  • Odpowiedz