Wpis z mikrobloga

Cześć, dzięki wszystkim za nagłośnienie sprawy z Glovo pod tytułem "jak zostałem wyru** na 3 burgery" należy się Wam podsumowanie oraz finał akcji.

Gwoli przypomnienia w krokach opiszę co się wydarzyło:
1. Zamówiłem z Glovo do firmy 3 burgery
2. Pan o ukraińskim imieniu nie dał rady dostarczyć zamówienia, ponoć pukał do drzwi na korytarzu rozdzielającym naszą firmę od windy o jakieś 20 metrów zamiast użyć dzwonka. Obsługa Glovo próbowała się ze mną skontaktować telefonicznie lecz prowadziłem w tym czasie rozmowę. Nie mam włączonych połączeń oczekujących w związku z tym nawet nie wiedziałem że dzwonią. Ostatecznie Pan Andrei postanowił zabrać burgery i wykarmić swoją rodzinę. Glovo anulowało zamówienie na mój koszt. Powodem było niezastanie mnie w miejscu odbioru lecz według mnie do odbioru nie doszło ponieważ Pan kurier Andrei nie użył dzwonka na domofonie co jest równoznaczne z sytuacją gdy zamawiacie jedzenie i koleś czeka przed klatką schodową w Waszym bloku nie myśląc o tym, że może użyć domofonu.
3. Na supporcie twardo trzymają swoją stronę (w komentarzach ss'y)
4. Poprosiłem Revolut o formularz chargeback
5.
Dzisiaj dostałem informację z Revolut o akceptacji chargeback!**

Glovo shame on you!
#glovo
  • 159
  • Odpowiedz
  • 4
@ziemniaczek Miałem z Glovo 3 razy reklamację, bo ciągle mylili moje zamówienia (mają źle wprowadzone menu, przez co restauracje się mylą). Za każdym razem dostawałem zwrot kasy (za którymś razem za dużo, tj. zwrócili mi tule samo co poprzednio, mimo iż nie powinni) plus darmowa dostawa na następny raz. Więc nie jest to moim zdaniem firma, która tnie w #!$%@?. Takie mają zasady, gadasz o tym dzwonku, a nawet nie napisałeś czy
  • Odpowiedz
@ziemniaczek: Szkoda, w moim przypadku #glovo załatwiło sprawę perfekcyjnie. Dostałem zimne jedzenie, do tego źle zapakowane(nie z winy kuriera) i po złożeniu reklamacji otrzymałem zwrot kosztów, zwrot promocji powitalnej, pomnożenie jej x2 i darmowa dostawę.
  • Odpowiedz
Mają też "fajny" zapis w regulaminie w którym umożliwiają sobie pobranie do 30% więcej kasy za zamówienie...I wykorzystują go. Ja wymiękłem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ziemniaczek: to że revolut ci kasę zwrócił w tej chwili to nic nie znaczy. Teraz będą prowadzić sprawę, a po kilku tygodniach zapewne cofną ci kasę z konta po kontakcie z Glovo i wyjaśnieniu sytuacji. Oni taki chargeback przyznają z automatu,l, do wyjaśnienia
  • Odpowiedz
@ziemniaczek: podejrzewam, że za chargebacka dali ci blokadę i teraz wisisz w czyśćcu bo nie usuną konta ani nie odblokują ( ͡° ͜ʖ ͡°) poza tym osobiście uważam, że ten tekst z frajerami to taka typowa agresywna postawa sebixo-klienta w stylu "ale was teraz zrobiłem w bambuko", na którą ci już nic nie odpiszą, dadzą bloka i tyle, firma ma to wliczona w koszta, że część ludzi
  • Odpowiedz
@ziemniaczek: W sensie buractwo ze strony Ukra, że nie podejmował 2giej próby dostarczenia, ale jest masa argumentów które przemawiają za nimi jednak. 1. Próba kontaktu z Tobą 2. W zasadzie to chyba jednak lekka przesadza, że ukrainiec ma telepatycznie przewidzieć kiedy zakończysz rozmowę służbową i będziesz skłonny odebrać swoje żarcie 3. Pan Ukrainiec pewnie ma płatne od dostawy, więc tarmoszenie się z Twoimi 3ma burgerami przez 30 minut pewnie kosztowało kogoś
  • Odpowiedz
@ziemniaczek: czyli geleranie chwalisz się tym, że program stary jak świat o nazwie chargeback zadziałał i nic poza tym (prócz faktu, że niszczysz sobie dobre opinie wtrącając obrażanie drugiej osoby, choć ciebie od strony glovo nikt nie obraził)? aha XD
  • Odpowiedz
@ziemniaczek to typowa akcja u ukrów żeby zabierać żarcie z dostaw. Uber eats do nie dawna miał taką opcję, że dostawca mógł zgłosić np. brak części zamówienia i bez żadnej weryfikacji w centrali anulowali dostawę. Chyba nie muszę mówić dlaczego wycofano się z tej opcji ( ͡º ͜ʖ͡º) Mają też inne triki na wałki. Dla przykładu - wypożyczają rower miejski na te darmowe 15 minut i patrzą
  • Odpowiedz
Za "frajerow" i szybki zwrot przez wydawce karty to za jakis czas pewnie zablokuja platnosci Revolutem. W niektorych miejscach juz nie mozna placic ta karta. Wlasnie z tego powodu.
Ale nalezalo im sie.
  • Odpowiedz