Wpis z mikrobloga

@sbcs: jasne. Dam se łeb uciąć, że w momencie gdy była bliska faulu i upadła to w wersji męskiej gość by się wyłożył, przeturlał, złapał za kolana i tak by leżał aż sędzia odgwiżdże faul ¯\_(ツ)_/¯
A ona się zdążyła podnieść i jeszcze jedną kiwnęła zanim gola strzeliła.
@dryndol: zajebiście powalczyła, niejeden grajek zastosował by drybling nurkova w tej sytuacji

@sbcs: piękna akcja i tutaj pełna racja, ale trzeba jedną rzecz zaznaczyć - inna kwestia to dostać kosę od co prawda wysportowanej, ale drobnej kobiety, a inna od obrońcy 100 kg w pełnym biegu. Nurkowanie to czasem efekt tego, że w ostatniej chwili dany zawodnik podskoczy, bo w innym wypadku miałby urwaną nogę, albo kontuzję jak Wasilewski, czy
@broczapa: ale ona tez jest kobieta. Została zfaulowana przez mniejsza i słabsza zawodniczke ale i sama jest mniesza i slabsza zawodniczka. Dlatego dzieli sie sport na kobiecy i meski.

Bez sensu to porównanie. Własciwe byłoby porównanie do sportu meskiego gdzie zarówno faulujacy jak i faulowany sa mezczyznami. Co zreszta nie omieszkałem zrobic w komentarzu wyzej :)

EDIT: Tak w ogole teraz zauważyłem ze nawet nie do mnie pisałeś xD
@dryndol: mi chodzi o to, że po prostu użyta siła nie jest w stanie jakoś bardzo uszkodzić kogokolwiek. Podobnie w sztukach walki - niższe kategorie wagowe to częściej ostra #!$%@? po ryjach, a w przypadku wagi ciężkiej walka czołgów do pierwszego trafienia.

Żeby była jasność nie umniejszam jej woli walki, bo mogła się wywalić i jęczeć. A poszła jak przecinak i jeszcze ładnie wykończyła akcję. Ale nie można tego porównywać choćby