Wpis z mikrobloga

@kocurowy: 2.5 szklanki mąki ,szklanka ma 200ml. Dwie płaskie łyżeczki soli,200ml wody,łyżka oleju. Można też z drożdżami,ale nie chciało mi się już czekać na ciasto,więc zrobiłem bez.

Tutaj masz kompletny przepis na tzw.lawasz
  • Odpowiedz
@the_olson: Bo zrobiłem to w ten sposób. Kupiłem udka niecałe 2kg,ale zrobiłem z około 1.2kg. Oddzieliłem kości od mięsa,zostawiłem trochę skórek,żeby było bardziej soczyste. Następnie oddzielone mięso wrzuciłem do michy,dodałem na oko przyprawę do gyrosa i przyprawę do kebaba,która jest wyżej. Łyżka oleju i wszystko dobrze wymieszałem i wsmarowałem w mięcho. Odstawiłem do lodówki na 2 noce,bo mi się nie spieszyło zbytnio. Po tych 2 nocach wyjąłem je z lodówki,rozłożyłem
  • Odpowiedz