Wpis z mikrobloga

Dobra mircy w jakiej formie żrecie płatki owsiane żeby nie zbrzydły i dobrze smakowały? Tylko bez jakichś orzechów 100zł/kg ani innych wymyślnych gówien xD
A może coś innego podobnego do płatków?
Muszę zmienić dietę i trochę schudnąć a wyczytałem, że to dobry sposób

#pytanie #dieta #gotujzwykopem
Bodzias1844 - Dobra mircy w jakiej formie żrecie płatki owsiane żeby nie zbrzydły i d...

źródło: comment_1580989640rpfWyBypPfBVdOMsd8lb6m.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bodzias1844: weź jabłka obierz wrzuć na patelnie i usmaż na maśle, a najlepiej oleju kokosowym (z olejem kokosowym sto razy lepsze) chwile podgrzewasz te jabłka żeby były ciepłe i się zrobiły delikatnie miękkie. Płatki zalewasz wrzątkiem czekasz chwile aż nasiąkną i odcedzasz. Płatki i jabłka wywalasz na talerz i jesz, ewentualnie cynamon możesz dodać. Smacznego. Możesz też płatki jeść z jogurtem naturalnym, mlekiem i z jakimiś słodkimi dodatkami.
  • Odpowiedz
@Bodzias1844 najlepiej sie na zapychac :) ale spoko, czaje ze wiesz o co chodzi i po prostu pytasz o przepis na platki. No to ja bym powiedzial zeby raczej unikac dodatkow typu orzechy/suszone owoce, bo sa bardzo kaloryczne i sypiac na oko bardzo latwo nabic fchuj kcal. Chyba ze wsztstko wazysz i liczysz, to mozesz sobie zrobic z czym chcesz, ja najbardziej lubie z bananem - platki blyskawiczne z lidla, zalac
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: nocna owsianka, robię o 22, jem o 8. Wyjmuje godzinę przed zjedzeniem.
50g płatków, łyżka masła orzechowego, 250-300ml wybranego mleka.
Jeśli chcesz lepiej, to jakieś mrożone owoce dołóż, twarde orzechy, wiórki kokosowe itd. To przyjmie wszystko, czas przygotowania - 2 minuty.
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: Też polecam nocną owsiankę, dodatki - jakie lubisz. Wariantów może być ile wymyślisz - maliny + wiórki kokosowe, jabłka + cynamon, orzechy + kawałki gorzkiej czekolady... Nie dodaję żadnego masła orzechowego, bo tłuste, tylko samo mleko. Słodzę (o ile w ogóle potrzeba) erytrytolem.
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: z orzechami najpyszniejsze... albo z masłem orzechowym 100% <3 Ja gotuję na wodzie, dodaje jogurtu naturalnego albo skyra, dosładzam sobie białkiem słony karmel albo belgijska czekolada, dodaje trochę migdałów blanszowanych w płatkach, orzeszków które mam pod ręką, jakieś nasiona goji na bogatości do przystrojenia, czasem jakiś banan albo inne owocki no i rodzynki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: Placki. Namoczone płatki mieszasz z jajkiem i smażysz takie placuszki. Można kombinować z dodatkami typu orzechy, wiórki, suszone owoce, miód, nasiona, pestki. Namocz w mleku będą trochę inne. Na tysiac sposobów można zrobić, a podać na 10 tysięcy.
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: 180g jogurtu naturalnego, 40g płatków owsianych, 15g orzechów/pestek dyni lub słonecznika, jedno jadbło pokrojone w kostkę. Wszystko wymieszać i masz pyszne i zdrowe śniadanie.
  • Odpowiedz