Aktywne Wpisy
polzwed +155
Dzisiaj widzę grubo polecieli w krakowskim oddziale Aptiv.
Mela na ryj pracownika niezależnie czy pracowałeś miesiąc czy 20 lat.
tl:dr - #!$%@? 250 osób na callu, którego zapowiedzieli 10 minut wcześniej. Potem jakiś wysoko postawiony gadał coś o wzajemnym szacunku
wiecej info:
https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,29115
#programista15k #pracait #aptiv
Mela na ryj pracownika niezależnie czy pracowałeś miesiąc czy 20 lat.
tl:dr - #!$%@? 250 osób na callu, którego zapowiedzieli 10 minut wcześniej. Potem jakiś wysoko postawiony gadał coś o wzajemnym szacunku
wiecej info:
https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,29115
#programista15k #pracait #aptiv
grzegorz-kuczkowski +133
W tym roku minie 25 lat od premiery Matrixa.
25 lat lat...ja #!$%@?...
#po30 #starocie #film #poraumierac #smierc
25 lat lat...ja #!$%@?...
#po30 #starocie #film #poraumierac #smierc
Napisała, czemu do niej nie piszę miała problem z przyjaciółką i nie miała się komu wyżalić. No po takim czymś musiałem podumać chwilę
Jak to ja nie napisałem, czyli ,że ja muszę pierwszy punkt szósta pisać do niej jak się czuje? najwidoczniej lata bycia miłym i spolegliwym wyuczyły tych ,,znajomków" takiego zachowania.
Napisałem prosto z mostu ,że skoro mnie wystawia na spotkaniach gdzie ja muszę zapieprzać do miasta z mojej wiochy a jej się nie chce ruszyć dupy z domu to uważam znajomość za zakończoną gdyż mnie nie szanuje
Ta tak samo jak poprzednia zrobiła małą awanturę jaki zemnie #!$%@? i cham, jak tam można, zmuszam ją do spotkania (ta zmuszam jak ja nie mogę to potrafię dzień wcześniej napisać ,że nie mogę a ona dobrze wie ,że dla mnie wyprawa do miasta kosztuje i trwa 4 godziny ). Potem przyjęła inną taktykę d, dała długi opis sytuacji o taj przyjaciółce potem powiedziała ,ze teraz ja sie od niej odwracam i jaka to ona biedna
Ja na to dałem prostą odpowiedź, pewnie sama coś zrobiłaś jej nie szanujesz jak mnie, jesteś zapatrzona w siebie i tylko o własną d**e się martwisz ,, Kto sieje wiatr zbiera burzę" zakończyłem rozmowę potem dostałem jeszcze jakieś 3 wiadomości ale nie będę ich otwierać, ignoruję
Kolejni ,,znajomi" się wykruszają i dobrze zostaną tylko ci prawdziwi. Czuję się jak Neo który wychodzi z matrixa i widzi inny świat, ten prawdziwy świat który nie jest taki kolorowy jak nas uczą ( zaraz ktoś powie ,,ale to oczywiste ,żę świat nie jest fajny" no najwyraźniej nie takie oczywiste )
Tylko osoby które nie są spolegliwe, miłe, uczynne mogę jakoś godnie przejść przez ten świat. Za każdym razem trzeba trzymać gardę i jej nie puszczać.
Możecie być brzydcy ale nie dajcie sobą pomiatać, tym dłużej od razu mówicie co was gryzie, co wam się nie podoba, tym bardziej widzicie jacy wcześniej byliście ślepi
Jeszcze raz zachęcam każdego do porzucenia tych obrzydliwych nauk wmówionych wam przez wychowanie/szkołę/filmy/popkulturę/telewizję o byciu szlachetnym miłym i spolegliwym. Wyzwólcie się z tych okowów
Ja jestem coraz bliżej wolności, życzę wam tego samego
#przegryw #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #blackpill #depresja
A mowę o ,, spolegliwości " wolałem jeszcze raz walnąć, może akurat choć jedna osoba zmieni swoje życie
Nie sądzisz, że już po pierwszym wypadałoby olać?
https://obcyjezykpolski.pl/spolegliwy-po-co-tyle-zamieszania/
to jest słowo z gwary które przed wojną jakiś profesor wyciągnął ze śmietnika
a nawet jeśli to zabieg słowotwórczy to nie mam obowiązku znać słówek które sobie ktoś wymyślił i nigdy ich nie słyszałem
te laski które mnie wystawiły mają znajomych patusów, takich co to chwalą się komu by nie #!$%@? ile potrafią ćpać i chlać. Do nich one same inicjują spotkania