Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Duzo czytam wpisów, na temat ludzi, którzy narzekają na rodziców/wieś/ cos innego i chcą sie wyprowadzić, ale z jakiegoś powodu tego nie robią. Jestem w podobnej sytuacji, mam 19 lat no i kończe własnie liceum, chicałbym się wynieść do innego miasta i znaleźć jakaś prace. Moje pytanie brzmi - ciężko znaleźć pracę w takim mieście jak Kraków/Wrocław, zeby starczyło na wynajem kawalerki i takie w miarę normalne życie? Wiem, ze dla kazdego normalne zycie oznacza co innego, więc przybliźe mniej wiecej zarobki tj. 2500-3000 zł netto, bez zadnego wykształcenia, doświadczenia itd jest ciężkie do osiągnięcia? Da sie w ogóle utrzymać z takich zarobków w mieście?
#wroclaw #krakow #praca #kiciochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: [Wyjazdy studenckie](https://st.pl/$xvynkdla)
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

na wynajem kawalerki

@AnonimoweMirkoWyznania: W tym momencie wynajem kawalerki w Krakowie to minimum 1500 zł. Nie lepiej szukać pokoju albo miejsca w pokoju? Dopiero startujesz z życiem, małe kroczki.
Praca w jakiś marketach jest raczej od ręki.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania na początek kawalerka to duża sprawa. Najlepiej wynająć pokój jednoosobowy - ok. 600-900zl w zależności od lokalizacji i standardu.

Pracę za 2,5k-3k netto na początek może być ciężko. Jeśli bez żadnego doświadczenia, to raczej jakiś sklep, kawiarnia, bar itp. i tam myślę koło 2k zarobisz, jeśli jakieś nadgodziny czy napiwki wpadną, to może dociągniesz pod 3k.

Tak czy inaczej, jeśli męczy Cię otoczenie obecne, to jedz bez wahania. Jakakolwiek praca
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: wynajem kawalerki to jest luksus i mało kto od tego zaczyna. Zaczyna się od mieszkania w akademiku lub w pokoju w mieszkaniu studenckim. Nie ma lekko, ale to i tak dużo lepiej niż mieszkać w mieście powiatowym ze starymi.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Bez doświadczenia to może być ciężko z 3k netto, chyba, że jakaś kurierka/dostawy. Sam pracuje w DHLu i mam 3.5 netto plus napiwki czyli jakoś z 4k na miesiac. Do tego mieszkanie na pół za 1050zl za osobę i jakoś się żyje.
  • Odpowiedz