Wpis z mikrobloga

@wysuszony: Oczywiście zgadzam się, że nadmiar kcal odłoży się w trakcie oponki również w ciąży. Ale fotka jest o tyle nierzeczywista, że rozciągnięta macica, przesunięte w górę narządy (przyczyna braku wcięcia w talii nawet we wczesnej ciąży), rozciągnięta skóra i mięśnie mają bardzo małe szanse wrócić do stanu pierwotnego w 7 dni. To po prostu nie znika na pstryknięcie palcami i tyle, dlatego po ciąży często nawet i przez cały
  • Odpowiedz
@wysuszony: bez jaj, ostatnio wysyp bombelków na fejsbuku i dopiero przy setnym zdjęciu gdzieś tam u kogoś była dziewczyna oznaczona (bo tak to wrzucała tylko fotki bombelka).

Ja pierdziele nagle z takiej przeciętnej normalnej dziewczyny trochę przy kości nagle zrobiła się taka w kształcie tych amerykańskich kanapowców, aż mnie odzuciło - jak tak się wygląda po ciąży to ja dziękuję za ten cót natóry
  • Odpowiedz
@Xurius: ok, ale po 10 tyg, czyli 2 i pol miesiaca wyglada ok, pewnie 99% facetow by nie narzekalo gdyby ich kobieta po 2,5 miesiacach tak wygladala. Problem polega na tym, ze kobiety w okresie ciazy czesto w---------a jak slon i po ciazy robia to samo, bo ona juz jest PO DZIECKU i wszystkie jej kolezanki PO DZIECKU tyly jak swinie i co ty mezu chcesz, urodzilam ci potomka, szanuj
  • Odpowiedz
? To ile kobieta je w trakcie ciąży ma stosunkowo mały wpływ na jej wagę, w przeciwieństwie do kobiety nie będącej w ciąży

@szzzzzz: Co ty za p------y opowiadasz xDDD. Wez nie powielaj takich bzdur bo jeszcze ktos w to uwierzy. Moja zona po dwoch ciazach wyglada identyko tak samo jak przed a ze sportem jest poklocona calkowicie od zawsze. Jej kolezanki daly sobie wmowic ze mozna w--------c i teraz
  • Odpowiedz
@EjNoxD: to nie jest żadna sztuka, jak się w ciąży człowiek nie zapuścił to tak jest. Sama po tygodniu miałam wagę przedciążową, a 3 miesiące później już niedowagę, bo kolejne 15kg zeszło. Wystarczy nie być w-----------m wszystkiego co jest na horyzoncie.
  • Odpowiedz
Co ty za p------y opowiadasz xDDD

@nie_programista_20k: kobiety na necie tak same siebie nakręcają, żeby w kółku adoracji sobie wmawiać, że takie rzeczy są normalne. Tak samo jak na Lewandowską najechały po ciąży, że żeby wyglądać po ciąży tak jak ona, to trzeba mieć kilkuosobowy zespół profesjonalistów pracujących nad tobą 24/7 xD

Podobnie osoby z chorą tarczycą tłumaczą sobie, że mają kilkadziesiąt kilogramów nadwagi, bo mają chorą tarczycę. A jak się wyszuka
  • Odpowiedz
@wysuszony no jak kobieta żre 5000 kcal dziennie jak przed ciążą jadła 2000 kcal to oczywiście że to jest za dużo i tyle energii nie jest potrzebne dla niej i płodu
  • Odpowiedz
@nie_programista_20k ziom, przecież piszę o tym wyżej... To nie jest jeden czynnik - jest w ciąży i je więcej -> jest ulana po ciąży.
W trakcie jej trwania zmienia się tak ogromna ilość rzeczy w organizmie, hormony szaleją, a z każdym miesiącem powinno się stopniowo zwiększać zapotrzebowanie kaloryczne do +500 kcal na dzień w ostatnich tygodniach.
Nie, nie można w---------ć za dwoje, bo płód to nie jest dorosły człowiek, ale też
  • Odpowiedz
  • 1
@EjNoxD Ciało wygląda znakomicie niemniej jednak nie chciałbym aby mojej dziewczyny zdjęcie w bieliźnie było na każdym portalu tym smieszkowym też. W obecnych czasach nie trzeba prosić o nagie zdjęcia bo są ogolno dostępne na ich profilach.
  • Odpowiedz
@Artimeges rany, miras, ale to nie chodzi o to... Jest ciąża i jest przyrost wagi, ok 10-12 kg (dziecko, łożysko, p----i, płyty itd.) I to jest normalne. Tuż po porodzie zrzuca się ok 7 kg (dziecko, płyny, łożysko). Reszta, czyli także np brzuch który się wchłania - to może potrwać tydzień jak u pani ze zdjęcia, a może i potrwać 2 miesiące i w obu przypadkach jest to zupełnie normalne. To
  • Odpowiedz
kobiety na necie tak same siebie nakręcają, żeby w kółku adoracji sobie wmawiać, że takie rzeczy są normalne.

@Wrath_of_the_Tyrant: Kobiety wmawiają sobie ze coś takiego jak połóg istnieje, a bycie np przykutym do łóżka po cesarce jako wygodny pretekst do tego, by nie ćwiczyć XD Masakra z tymi kobietami. Przecież wiadomo że poród jest jak kichnięcie, a powrót do pełni sił jak wysmarkanie nosa.

Wygooglaj sobie co to jest połóg
  • Odpowiedz
@MinnieMouse0: to co zacytowałaś się odnosiło do tego:

To ile kobieta je w trakcie ciąży ma stosunkowo mały wpływ na jej wagę, w przeciwieństwie do kobiety nie będącej w ciąży

Ty teraz do mnie piszesz o tym co jest po porodzie. Z tego stwierdzenia o małym wpływie na wagę to jak najbardziej trzeba się nabijać, bo prawda jest taka, że masa kobiet tyje podczas ciąży, gdzie większośc tego co taka kobieta
  • Odpowiedz
Niektóre kobiety mają już dzieci po maturze

Oczywiście tutaj chodzi mi o posiadanie dzieci, które skończyły już maturę, a nie o posiadanie dzieci zaraz po napisaniu matury przez kobietę. Wyjaśniam, bo nieprecyzyjnie to napisałem i może to zostać źle zrozumiane.
  • Odpowiedz