Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@VDrakkainen: streaming prawdopodobnie nigdy nie zrowna opoznien do poziomu jaki oferuje gra zainstalowana u siebie na dysku, po drugie streaming moze mocno sie przyczynic do smierci wersji pudelkowych a po trzecie wole miec dostep do swojej kolekcji na "wlasnosc" i rowniez offline
streaming prawdopodobnie nigdy nie zrowna opoznien do poziomu jaki oferuje gra zainstalowana u siebie na dysku

@aleroc: ale to chyba nie powód żeby temu nie kibicować ;d

streaming moze mocno sie przyczynic do smierci wersji pudelkowych

Jeszcze nie umarły? Może i streaming byłby takim gwoździem do trumny no ale jakaś kolekcjonerka dla zapaleńców pewnie zawsze będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

wole miec dostep do swojej kolekcji na
@VDrakkainen: na konsoli pudelkowe wersje gier trzymaja sie nadal calkiem dobrze
stworzenie czegos na miare growego netflixa moze sie wiazac z tym ze z czasem licencje na stare gry beda wygasac, platformy takie jak steam moze tez to dotyczyc(ale w tym wypadku zawsze mozemy poratowac sie kopia zapasowa z torrentow) dlatego to tez nie jest dla mnie idealne rozwiazanie, GOG robi to bardzo dobrze umozliwiajac sciagniecie plikow gry na dysk i
na konsoli pudelkowe wersje gier trzymaja sie nadal calkiem dobrze

Fakt nie mam konsoli i zapominam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

z czasem licencje na stare gry beda wygasac

Nie znam się na aspektach prawnych więc za dużo nie dodam. Ale na Neflixie pojawiają się też starsze tytuły od czasu do czasu ;)

GOG robi to bardzo dobrze

Racja

to musimy oplacac dwa abonamenty jednoczesnie

@aleroc: Nie wiem