Aktywne Wpisy
SaintWykopek +10
Rumun którego w poniedziałek dali mi na praktykanta odszedł dzisiaj z pracy. A ja się ku@wa produkowałem, inwestowałem w niego swój czas, co z tego mam? Tłumaczyłem tysiąc razy, bo #!$%@? człowiek dba bardziej jak o żonę ku@wa o takiego praktykantka a on ku@wa odejdzie od tego (・へ・)
#pracbaza #swstory
#pracbaza #swstory
revoolution +13
ech beka z tych wszystkich przegrywów że zamiast wziąć się za siebie w realnym świecie to płaczą na wirtualnym portalu w wirtualnym świecie
to chyba styl życia
#przegryw
to chyba styl życia
#przegryw
dwie grubo krojone kromki chleba żytnio-pszennego (200g chleba rzemieślniczego, bardzo gęsty stąd spora masa);
sos beszamelowy - 1 szklanka mleka 3,2% (250ml), łyżka masła (25g), łyżka mąki (20g), odrobina startej gałki muszkatołowej i pieprzu;
150g udka z indyka, smażonego saute na odrobinie oliwy (dzięki czemu uzyskałem chrupiąca skórkę i soczyste mięso wewnątrz);
cztery plastry przysmażonego, chrupiącego boczku (50g);
ser gruyere - dwa plastry i garść starego sera(70g);
dodatkowo odrobina masła (ok.8g).
Kromki chleba zarumieniłem z jednej strony (zewnątrz) wcześniej smarując odrobiną masła i wykorzystując tłuszcz wytopiony z boczku. Do środka dodałem kolejno sos beszamelowy, ser, boczek, pokrojone wzdłuż plasterki usmażonego uprzednio indyka, kolejny plaster sera i sos beszamelowy na drugą stronę. Na wierzch sos beszamelowy i starty ser. Tak przygotowaną kanapkę następnie piekłem przez ok. 8min w 190 deg.C. Wartość energetyczna całości ok. 1490kcal (białko: 80g, tłuszcz: 73g; węglowodany: 134g). Prawie jak pokaźnych rozmiarów burger:)
#gotujzwykopem #foodporn #pieczzwykopem #kuchnia