Wpis z mikrobloga

@DESiGNER86: Od kiedy jest projekt treble to urzadzenia Androidowe maja separacje warstwy producenta od samego antka. Np. Samsung S9 zaczal z Android 8, teraz jest na 9, a bedzie zaraz 10.

Czyli kazde urzadzenie zbudowane pod android 8 w gore to powinno miec.
  • Odpowiedz
@DESiGNER86: Jeśli ktoś liczy na producenta, to różnie bywa z aktualizacjami. Z drugiej strony - telefon sprzed 6 lat, Xperia Z2, której właśnie używam awaryjnie. Pomimo wieku, po wgraniu Androida 10 ładnie działa, z aplikacjami typu FB, Messenger, czy snap
  • Odpowiedz
@DESiGNER86: szkoda, że mój stary 7 letni s4 dostaje nadal aktualizacje z lineageos. Ale ejpul fan nie potrafi sam nic zrobić tylko czeka na gotowe

@MakontufTRZY: xD

Czeka na gotowe, bo po to kupił telefon, żeby działał i nie musiał się z niczym p-------ć.
Arguement o tym, że poczytasz przez 2 wieczory o tym jaki system wybrać, w 2 godzinki se go zainstalujesz i w jedno popołudnie poinstalujesz znowu wszystko co
  • Odpowiedz
@KeepCalm: już nie twórzmy teorii, że nagle telefony 2016+ to takie zamuły, używałem 6s (firmowy) i w międzyczasie swojego poprzedniego Mi6 jako prywatny, szybko odpuściłem sobie Iphone i włożyłem kartę firmową do xiaomika, bo po prostu nie chciało mi się nosić dwóch telefonów, a 6s nie miała dualsima w przeciwieństwie do podstawowego xiaomika.

Aktualnie mam Mi8, znajomy obok Mi6, drugi Mi9T Pro, a zespół mobile, kilka iphone (w tym X)
  • Odpowiedz
@KeepCalm: już nie twórzmy teorii, że nagle telefony 2016+ to takie zamuły,

@szdunek: nie wiem czemu mnie tagujesz, jak ja nic takiego nie pisałem.
Na odwrót - broniłem starego iPhone 6, że działa dobrze (chociaż zauważalnie wolniej niz iPhone 8 i nowsze) i nie kupuje flagowców, ale raczej średnią/średnio-wyższą półkę i wystarcza mi to na 2-3 lata.
  • Odpowiedz
Początkiem 2017 kupiłem iphone 7, cały czas działa zajebiście. Aktualizacje zawsze na +, widać, że telefon sprawniej działa. Raz miałem ścinkę, zlagowało mi telefon, po resecie wszystko git. Planuję go jeszcze używać z 2 lata jak nic się nie zmieni, a później przejdę na jakiś nowszy model, może X, może na coś innego jak wydadzą (11 mi jakoś nie odpowiada) Przed zakupem 7 miałem androida, różne modele, od flagówców po zwykłe do
  • Odpowiedz
@mistellaire: Telefon to nie inwestycja. Jak widać w przypadku #iphone najwidoczniej tak jest traktowany ( ͡° ͜ʖ ͡°) XD Wymieniam max co rok bo i tak leci na firmę i mam to w d... za ile pójdzie. I na ogół jest to zakup > 2kpln.
Kupowanie czegoś z myślą "ile stracę na tym po roku czy dwóch" to idealny przykład biedy, nie tylko umysłowej.
  • Odpowiedz
nie wiem może się nie znam ale skoro ja codziennie użytkując telefon nie widzę tego mulenia, to nie będę specjalnie ajfona kupował żeby zobaczyć czym jest nie zamulanie telefonu wg ciebie

@Ko_Otu: specjalnie deklu napisałem że nie chodzi o iPhone tylko o jakikolwiek high-endowy telefon ale ty oczywiście masz kompleksy i musiałeś się p-----------ć do iPhona. Ha tfu na was XD
  • Odpowiedz
ale p---------e XDDD Te mulenie to co masz na myśli, że apki odpalają się o 0,5 sek szybciej? Ło k---a dobrze spożytkuj ten oszczędzony czas - w 20 lat może jedną stronę książki przeczytasz. Takie wysrywy, że aż mi się śmiać chce XDD Mi8 here, wymieniam na Mi10 mimo, że aktualizacje mam co kilka miesięcy (stabilne, nie jakieś bety jak dla apple biedaków) i chodzi zajebiście - po prostu lubię mieć nowe
  • Odpowiedz
@ks2m: aha czyli jednak brak Ci argumentów gnomie, to zostawiam Cię w spokoju, żyj dalej w swoim świecie - liczyłem na jakąkolwiek odpowiedź z sensem. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szdunek: nie zamierzałem prowadzić jakiejkolwiek dyskusji na tematy jej niepodlegające, chciałem tylko wywołać wycie jakiegoś szajomowca i udało mi się. jeszcze więcej XD mogłeś tam dać to by nie było widać bólu d--y ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz