Kaczka na surowo to moje ostatnie odkrycie, tatar z przepisu z bloga praktykulinarni, z kilkoma drobnymi zmianami.
Tatar z kaczki z azjatyckim twistem Na 2 małe porcje:
Pierś z kaczki o wadze ok 300g 1 łyżeczka sosu sojowego 0,5 łyżeczki musztardy 2cm kawałek imbiru 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 mała czerwona cebula Chili Sól, pieprz Łyżeczka sezamu Łodyga szczypiorku
Łyżka majonezu (25g) 1/2 łyżeczki wasabi
1/2 ogórka Odrobina startego imbiru
Pierś z kaczki pozbawić skóry* i wszystkich błon i posiekać. Wymieszać z sosem sojowym, musztardą, startym imbirem, olejem sezamowym, posiekaną cebulką, ostrą papryczką i 1/2 posiekanej łodygi szczypiorku. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Majonez wymieszać z wasabi
Ogórka pokroić w zapałki, wymieszać z posiekanym imbirem (opcjonalnie skropić olejem sezamowym i octem ryżowym)
Wyłożyć na tatara na talerz, posypać sezamem i pozostałym szczypiorkiem. Obok wyłożyć majonez, na wierzch ogórka. Skropić całość olejem sezamowym
@Dusha @leftfinger @empe12 @kyloe @Hatsuban z informacji które posiadam, wynika że w przeciwieństwie do kurczaka, można @kyloe tak samo jak pierś z kaczki wysmażoną na różowo, a to chyba najbardziej popularny sposób podawania.
@Dusha: Polskie biedaki, pierś z kaczki można smażyć na krwisto i nic sie nie dzieje. Kupcie czasami jakieś droższe mięso w lepszym markecie a nie tylko te paszę dla Polaków. @onuceSzatana: ( ͡°͜ʖ͡°)
Ehh, 37lat i chyba kryzys wieku średniego mnie dopadł. Dla hejterów mieszkam w Norwegii i tutaj są ładowarki ;-) #chwalesie #tesla #samochody oczywiście long range z 4x4
Kaczka na surowo to moje ostatnie odkrycie, tatar z przepisu z bloga praktykulinarni, z kilkoma drobnymi zmianami.
Tatar z kaczki z azjatyckim twistem
Na 2 małe porcje:
Pierś z kaczki o wadze ok 300g
1 łyżeczka sosu sojowego
0,5 łyżeczki musztardy
2cm kawałek imbiru
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 mała czerwona cebula
Chili
Sól, pieprz
Łyżeczka sezamu
Łodyga szczypiorku
Łyżka majonezu (25g)
1/2 łyżeczki wasabi
1/2 ogórka
Odrobina startego imbiru
Pierś z kaczki pozbawić skóry* i wszystkich błon i posiekać. Wymieszać z sosem sojowym, musztardą, startym imbirem, olejem sezamowym, posiekaną cebulką, ostrą papryczką i 1/2 posiekanej łodygi szczypiorku. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Majonez wymieszać z wasabi
Ogórka pokroić w zapałki, wymieszać z posiekanym imbirem (opcjonalnie skropić olejem sezamowym i octem ryżowym)
Wyłożyć na tatara na talerz, posypać sezamem i pozostałym szczypiorkiem. Obok wyłożyć majonez, na wierzch ogórka. Skropić całość olejem sezamowym
*skórę można wysmażyć na chrupiącego chipsa :)
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
@leftfinger
@empe12
@kyloe
@Hatsuban z informacji które posiadam, wynika że w przeciwieństwie do kurczaka, można
@kyloe tak samo jak pierś z kaczki wysmażoną na różowo, a to chyba najbardziej popularny sposób podawania.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@leftfinger: a czemu nie
@chixi
Byle nie z nietoperza