Aktywne Wpisy
szpaczuh +265
Siemka, każdy kto kojarzy #aferaczekoladowa z tego wpisu https://wykop.pl/wpis/78781251/rozdajo-kojarzycie-akcje-pare-dni-temu-co-koles-ro
to finalnie uda mi się zjeść czekoladę!
Jeden wykopek @kingcel był na tyle dobry, że zrobił nowe #rozdajo gdzie do wygrania było 20 czekolad i jeśli będzie 500 plusów to i ja dostane https://wykop.pl/wpis/78783409/rozdajo-do-wygrania-20-nienaruszonych-czekolad-wed i w odróżnieniu od tego co wysłał @berito czekolada przyszła cała w kartonie od oficjalnego sklepu wedla (。◕‿‿◕
to finalnie uda mi się zjeść czekoladę!
Jeden wykopek @kingcel był na tyle dobry, że zrobił nowe #rozdajo gdzie do wygrania było 20 czekolad i jeśli będzie 500 plusów to i ja dostane https://wykop.pl/wpis/78783409/rozdajo-do-wygrania-20-nienaruszonych-czekolad-wed i w odróżnieniu od tego co wysłał @berito czekolada przyszła cała w kartonie od oficjalnego sklepu wedla (。◕‿‿◕
Znajomy stwierdził że mnie p------o bo powiedziałem mu że gdybym ja remontował dom (w planach jeszcze nie wiem kiedy) to rozpisałem sobie że dla ekip które będą robić chce mieć przygotowane:
mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego
mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego
Czy zapewnienie pracownikowi budowlanemu takich rzeczy to przesada?
- Dobry pomysł. 35.9% (184)
- Zły pomysł. 64.1% (329)
Wybierając się na wakacje korzystacie z usług przewodników turystycznych ?
Ja jestem przewodnikiem, jestem osobą młodą i wiem, że rynek się zmienia i wycieczki takie klasyczne, chodzenie za parasolem już praktycznie nie ma sensu. Chociaż są jeszcze osoby, które z tego korzystają bo czasem nie mają/nie chcą innej opcji. Chciałabym wprowadzić nowości do swoich usług i zrobić coś takiego na prawdę wow. Chcę postawić przede wszystkim na działanie/ przygodę i poznawanie przez doświadczenie.
Co o tym myślicie ? Czy są tutaj osoby z tej branży, żeby wymienić się doświdczeniem ?
widzę to z perspektywy miejsca w którym jestem! wpisując w google "co zwiedzic" na każdym blogu/ stronie wyskakują te same miejsca, a często zupełnie błędne informacje, nieprawdziwe fakty... i to ciągle jest tylko powielane ...
-czyli osoby których język obcy nie jest na wysokim poziomie,
-którzy nie potrafią szukać / organizować pobytu itd itd.
Spotykam takich ludzi każdego dnia w mojej pracy. I uwierz mi, że na 55 osób w autobusie jest zaledwie kilka które potrafią sobie samodzielnie zamówić
Pracuje dla biura podróży. Mam oficjalne papiery ( tutaj bez tego ani rusz, nie można sobie robić od tak free tours czy coś bo są wysokie mandaty). Ja je mam więc nie mam większej konkurencji. Moje obecne zarobki dla biura są wysokie, nie zarobię tych samych pieniędzy robiąc własne wycieczki, bo to wymaga sporej organizacji i ogromne koszty. Wiec nie mam zamiaru się za to
W większości krajów potrzebne są papiery więc to nic nowego.
Mogę wynająć dla grupy ewentualnie wtedy, gdy będę organizował jakiś event (np. konferencję) i zwiedzanie miasta będzie elementem programu towarzyszącego.