Aktywne Wpisy
heksengerg +200
PeterWeiss +648
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
#bekazpisu
Ja pamiętam tę prezenterkę jeszcze jak byłem mały (tak, to chyba ona). Zawsze mi się wydawała jakaś taka uczciwa. A tu się okazuje po latach, że robi w TVPiS. Dramat.
Nie oni, to będą inni.
Co wy się tak uwzieliście na te gadające głowy?
Gadają co im każą. Zmieni się partia, zmienią się dziennikarze i gadać będą nadal, ale w inny sposób. Polecam nie oglądać wiadomości i telewizji, tak na zawsze.
Wykupcie sobie Netflixa, HBO czy inne streamingi. Zainwestujcie w konsole i sami decydujcie przy czym będziecie spędzać czas. A wiadomości czerpcie z ulubionych stron
1) dziennikarze
2) prezenterzy
3)