Wpis z mikrobloga

@piotr-antyn: ledy zwykłe? Zdejmij difuser czy jak to tam się nazywa. Jeśli masz żarówki 9,5W to chyba ciut mało jak na tą powierzchnie
Jednak nie spojrzałem na te panele, co to właściwie jest?
  • Odpowiedz
  • 0
@Faynem zdjęte, 2 panele po 3600lm, żarówki mają po 1200lm, wiem że za mało ale do maja musi wystarczyć , w poprzednim roku miałem ok 3000lm tylko i udało się 40 roślinek do maja dość dobrze utrzymać. Wiadomo powinno być 50K lmna 1m2 ale to jest tylko czasowy przetrwalnik bo na parapecie nie urośnie kompletnie nic tak mam ciemno. Kiedy są zimne, jedna żarówka neutralna ,
  • Odpowiedz
@Niewiemja: aha xD to ładnie, takie dostałeś? :D ta folia daje radę ale diabelsko źle się to tnie i przykleja , dlatego taka pomarszczona, ale tyle na ile to mi wystarczy, w lata temu miałem zwykłą spożywczą xD ale to był już całkiem patologia-box
  • Odpowiedz
@piotr-antyn: Tia, takie przyszło, aż pierwszy raz w życiu negatywa na allegro wystawiłem bo w sumie to po co mi taki pogięty mylar xD Koc moim zdaniem gorszy od spożywczej na chłopski rozum, jak sie na niego popatrzy pod światło to prześwituje a to znaczy nie odbija światła tylko je przepuszcza ale nie używałem, może sie sprawdzi. Zobaczymy jak Ci to będzie rosło :D
  • Odpowiedz