Wpis z mikrobloga

#zalesie #pracbaza #logikarozowychpaskow #codok
Baba z pracy dzisiaj się na mnie obraziła:
Oprócz obecnej pracy pracuje dla firmy w krakowie gdzie zajmuje się:
- programowaniem stron internetowych (dostaje psdki i robie z tego stronę www)
- przenoszenie szablonów do wordpressa
- jak się grafik nie wyrabia to projekt strony

Znajoma mnie dziś poprosiła czy bym nie mógł wkręcić jej męża do takiej firmy bo on od kilku lat ma swoją firmę "reklamową"
- stroni na wordpiresie
- loga
- banery
- itp

A ja jej odpowiedziałem, że sorry nie polecę go bo taka prawda że im mniejszy zespół mamy tym więcej zleceń dla każdego i więcej kasy. To chyba normalne..

A ta się obraziła no
  • 12
@GaiusBaltar: Mówiłem, że nikogo nie szukają - a ja dostałem się z kursów szkoleniowych - bo ta firma organizowała tak jak by szkolenie i rekrutowała osoby które im się spodobały.
A ta żebym dał namiary on zostawi portfolio a ja bym to jakoś pchnął
A ja jej odpowiedziałem, że sorry nie polecę go bo taka prawda że im mniejszy zespół mamy tym więcej zleceń dla każdego i więcej kasy. To chyba normalne..

@samuraj24: no ale z czym masz problem, robisz strone internetowa i kasujesz 5000 zł, dajesz do zrobienia temu gostkowi i placisz mu 3000 zł a Ty zgarniasz za nic 2000 zł i robisz w między czasie inną strone
@Pawel993: praca w tej firmie wygląda tak że do puli trafiają ileś set tam zleceń które za każde dostajemy hajs.
Więc kolejna osoba w zespole to:
- mniej zleceń dla całej reszty teamu
- mniejsze premie bo więcej ludzi do podziału

A jak się jeszcze kuhwa okaże że koleś jest jakiś nawiedzony i powie że będzie robił za 3/4 stawki tej co mamy po to by mieć robotę xD ?