Wpis z mikrobloga

Jak używać opcji auto-type [pickhars](https://keepass.info/help/base/placeholders.html#pickchars aby działało tak jak bym chciał?
Chodzi o to, aby przy logowaniu do banku gdzie hasło jest maskowane było okno z wyborem tych wybranych znaków.

Chciałbym aby wpisało login, zatwierdziło a potem wyświetliło okno z wyborem znaków.
Wpisując "{UserName}{ENTER}{PICKCHARS:Password:}{TAB}{ENTER}" nie wpisuje najpierw loginu tylko od razu okno z wyborem znaków hasła (a przecież nie wiem jeszcze jakie..) dopiero potem wpisuje się login i te wybrane znaki, czyli na odwrót niż chce..
#keepass
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ng) o treści: "Folder marker missing". Czym to może być spowodowane?

Zastanawiam się też nad backupowaniem bazy kluczy. Mam w domu komputer, który służy mi jako serwer, hostuje sobie na nim kilka aplikacji na własny użytek i zastanawiam

@Mikseth: znalazłeś już coś?
  • Odpowiedz
@Stingeree: Ja zrobiłem to tak, że mam normalnie login (w założeniu, że na danej stronie najpierw się to podaje a hasło maskowane jest na drugiej stronie) przez auto type. I dodane tam mam do okienka "użyj własnych sekwencji dla danych okien" okno przeglądarki gdzie mam właśnie ustawione PICKCHARS.

Na niektórych stronach to nie zawsze działa więc mam ustawionę PICKCHARS a login po prostu kopiuje.

Dobrze to wykombinowałem czy można inaczej?
  • Odpowiedz
ja uzywam pluginu autotypesplitter do keepassa i do logowania na ing uzywam czegos takiego:

{USERNAME}{ENTER}{SPLIT}{PICKCHARS}{ENTER}

dziala znakomicie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz