Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@alpejskibarszcz tak właśnie myślałem ale ponoć problemy są z parkowaniem a będziemy jechać autem na pewno, mieszkanie będziemy wynajmować prawdopodobnie z airbnb, pytać hosta od razu o parking? No i jeszcze pytanie czy duża różnica jest między Pragą a Ostrawą?
  • Odpowiedz
@zar0x: Jak jedziecie na weekend to nie będzie problemu. Od piątku od 20 do poniedziałku do 8 rano jest darmowy parking. Różnica jest gigantyczna. Ostrawa to pipidówa pełna ćpunów, w której poza gorszym odpowiednikiem Mariackiej i ZOO nie ma nic więcej. Znaczy to moje zdanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Praga to jedna z ładniejszych stolic europejskich. A z tych blisko nas to według mnie jedynie Budapeszt
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@alpejskibarszcz jesteś w stanie polecić jakieś konkretne miejscówki? Najlepiej jakieś z super widokami. byłem kiedyś w Pradze to pamiętam, że była jakaś alejka na wzgórzu z którego było widać całe miasto to coś tego typu, ew. jakieś muzea ciekawe bo kościoły to pewnie w całym mieście są :P
  • Odpowiedz
@zar0x: Ta ciekawa alejka z widokiem na miasto to zapewne jest ścieżka w kierunku Zamku na Hradczanach. Idziesz sobie pod górę przy takiej barierce i co chwilę świetny widok na miasto. W Pradze zwiedziłem raczej te obowiązkowe miejsca, nic takiego mniej popularnego chyba. Płynąłem sobie rejs statkiem po Wełtawie, całkiem fajna rzecz. Ogólnie Praga jest łatwa do zwiedzania bo wszystkie najważniejsze obiekty są blisko siebie i wszystko można przejść z
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@alpejskibarszcz dobra dziękóweczka, a orientujesz się jak wygląda sprawa z ogarnianiem trawki tam? :D bo nie wiem czy ryzykować i brać ze sobą czy na.spokojnie na miejscu dostanę
  • Odpowiedz