Wpis z mikrobloga

@Burczybroda: Jeśli byłbyś łaskaw zrobić wykopalisko, ja raczej słabo w wykop :)
Ja też raczej nie oceniałem powierzchownie całej sytuacji, zwłaszcza po wywiadzie Korwina, gdzie mówił że Mentzen opracowywał strategie, spodziewałem się że musiało to być poprzedzone poważną kalkulacją.
@Miklin1209: Latarnik wyborczy od samego początku narzuca kłamliwą narrację jakoby Braun i jego elektorzy mieli w finale poprzeć Bosaka. Pod tą jedną narracją można było wysrać cały post broniący zdrajcę Korwina i jego klakiera Berkowicza. A jest to zupełna nieprawda.
@Miklin1209 Ja #!$%@?ę. Ale nie o to chodzi kto jak był umówiony z kim.

Było trzeba się powstrzymać przed #!$%@? o cedowaniu swoich głosów na korwinistę, bo w przeciwnym razie daje fałszywy obraz, że każdy gra na rachunek partii, a tak każdy grał na swój (ale publicznie mówili odwrotnie).

O to #!$%@? chodzi. Wtedy byłoby wszystko ok.
@Liber_Ty: Do mnie raczej przemawiają liczby, tak jak pisałem, ma to jakiś sens, ciekaw jestem co powie Mentzen. Ciężko mi sobie również wyobrazić że elektorzy Brauna głosują na Dziambora, bo raczej nie kierowali się gospodarką, tylko własnie katolicyzmem, druga sprawa to gdyby się ugadali wcześniej, to nie sądzę że wyszedłby taki cyrk.

Trzeba jednak starać się wyciągać wnioski samemu i nie słuchać nikogo na ślepo.

@Volki: Powiem szczerze, mam trochę
Do mnie raczej przemawiają liczby

@Miklin1209: Czy liczba 5000 (tyle złotych postawił Kulesza na zwycięstwo Dziambora w finale z Bosakiem, bo rozmawiał z elektorami Brauna) do ciebie przemawia? ( ͡ ͜ʖ ͡)

Ciężko mi sobie również wyobrazić że elektorzy Brauna głosują na Dziambora

@Miklin1209: Ciężko ci to sobie wyobrazić, bo ulegasz fałszywej narracji jakoby Braun był kato-faszystą. A on jest również wolnościowcem, tylko że katolickim.
@Liber_Ty: O ile pamiętam, to Kulesza napisał że owszem, postawił 5 tysięcy złotych, i że "to było do wygrania", ale nie pisał nic o rozmowach z elektorami Brauna. Jeśli wiedzieli coś wcześniej, to czemu nie przedstawili sprawy na prezydium dzień wcześniej ?
Obawiam się, że cala trójka (Dziambor, Kulesza, Sośnierz) mimo wszystko kierowała się romantyzmem i spontanicznością, niż chłodną kalkulacją i po prostu liczyła że elektorzy Brauna poprą Dziambora.
Braun jeśli
to tak jak pisałem, ciężko mi sobie wyobrazić że nie poprą w większości Bosaka.

@Miklin1209: A ja tak jak pisałem, ciężko ci to sobie wyobrazić, bo ulegasz fałszywej narracji jakoby Braun był kato-faszystą. A on jest również wolnościowcem, tylko że katolickim. Cała Korona jest partią wolnościową, oni utożsamiają się z Chrześcijańską szkołą ekonomii (opartą na 7 i 10 przykazaniu)